lauantai 2. joulukuuta 2023

Rottinkia, vol. 2

 

Kuten edellisessä postauksessani mainitsin, tarkoitus on kokeilla rottinkitöitä paperipäällysteisestä rautalangasta ja tässä sitten pari huonekalua niistä. Vaihekuvia tuli otettua niukasti (lue: ei ollenkaan :)), mutta lopputuloksen sentään voi nähdä eli valmista tuli.

Ensin tein kerhossa pyöreän pöydän Marian Pienessä mittakaavassa -kirjan mukaan. Leikkasin jo etukäteen pleksistä pyöreän pöydän kannen ja porasin siihen reiät ohjeen mukaan. En vain tullut ajatelleeksi, että reikien ei tarvitse olla kovin isoja, sillä niihin pujotetaan vain kalastajalankaa eikä mitään rottinkivahvuutta. No, tehty mikä tehty. Pöytäliinalla voi peittää, kuten yläkuvassa näkyy :)

Lopputulos oli vähän hutera, ehkä tähän valittu rautalanka oli liian ohutta tai taipuisaa. Mutta kun jalkoihin kiersi "rottinkia", niin kyllä pöytä pysyy pystyssä. Lasten leikkeihin tämä ei kyllä sovi.

Oikeasta rottingista tekemäni tuoli on tuossa pöydän vieressä mallina rautalankaversion tekovaiheessa, josta sentään näkyy vähän vaihekuvaakin. Tein tarkoituksella käsinojarottinkien pujotuksen eri tavalla kuin edellisessä rottinkituolissa. Ihan kiva tuolista tuli loppujen lopuksi.


Taitaa jäädä rottinkityöt nyt vähäksi aikaa tauolle. Oikea käsi on välillä niin kipeä, että ei meinaa kynä pysyä kädessä.

2 kommenttia:

  1. Kivat kalusteet ja hyvä kun on kerhoja, missä voi noita tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minusta on myös kiva, kun voi välillä askarrella kerhossa tai kaverin kanssa kotona. Toki yksinkin on kiva askarrella, mutta välillä seura on mukavaa vaihtelua.

      Poista