keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Rottinkia

Tässä syksyn aikana on vielä tarkoitus tehdä "rottinkitöitä" paperipäällysteisellä rautalangalla, mutta innostuin kokeilemaan myös oikeaa rottinkia. Olen joskus hankkinut jostain pussillisen ohutta rottinkia minitöitä varten, joten vihdoin otin materiaalin työstettäväksi. Maria Malmströmin kirjassa Pienessä mittakaavassa on kivoja ohjeita rottinkihuonekaluihin. Ensin päätin kokeilla tuolin tekoa.

Rottinki piti liottaa lämpimässä vedessä, jotta sitä pystyy työstämään taivuttamalla. Kuivana sitä on turha yrittää taivuttaa, se menee vain poikki. Istuinosan levyn olin leikannut jo vähän aikaisemmin valmiiksi ja porannut reiät reunoille. 



En taas muistanut ottaa juurikaan vaihekuvia. Tuo alakuvan puinen tuoli on Marian kitistä ja oli mulla sopivan korkuisen tuolin kokomallina. Tuolin voisi maalata kuten kirjan kuvassa on, mutta menköön nyt ainakin vähän aikaa tuollaisena luonnonvärisenä. Joku pehmuste istuimelle voisi olla paikallaan.

Koska rottinkia oli likoamassa, päätin tehdä myös kukkapöydän. Siihenkin olin tehnyt tason valmiiksi aikaisemmin. Tässä siitä ainoa vaihekuva, jonka muistin ottaa.



 

Pari viikkoa sitten sunnuntaina askartelimme yhdessä Marikan kanssa valotaulut. Mallina oli viime vuonna tekemäni valotaulu. Valosarjan paristokotelo on kätketty laatikkoon/arkkuun.



2 kommenttia: