maanantai 26. joulukuuta 2022

Joulukalenteria itselle ja muille

Olen avannut kaikki Nukkekoti Väinölän joulukalenterin luukut, mutta niiden sisällön työstäminen on vielä enemmän tai vähemmän vaiheessa. Osa valmiista tuotoksista on jo taloissa paikoillaan ja pari annoin ystävälleni Leenalle, kun kävin hänen luonaan viikko ennen joulua askartelemassa. 

Leenan kanssa saimme aikaan lumikengät nukkekotiväelle ja evääksi lohta. Sen koostumusta pähkäiltiin yhdessä ja saatiin ihan kelvollinen lopputulos aikaan.


Kuvassa vain pieni siivu valmista lohiainesta, josta veistelimme ohuita siivuja leipien ym. päälle laitettavaksi.

Marian joulukalenterista tuli monenlaisia kivoja tavaroita, joita tuossa ylimmässä kuvassa. Tässä muutama yksityiskohtaisempi kuva, jota kaikista en muistanut ottaa ennen kokoamista.
Tein myös Nellalle joulukalenterin, kuten monena vuonna aikaisemminkin. Yhteiskuvassa kaikkea muuta kalenterin sisältöä, sitten erikseen jouluaaton yllätys eli hevoslaidun. Ensin ajattelin laittaa pelkän laitumen (vanerille liimattu valmis "ruohomatto"), mutta sitten tulin siihen tulokseen, että se ei käy. Hevoset karkaa omille teilleen, jos laitumella ei ole aitoja. Aidan tolppien kiinnitys mietitytti pitkään, kunnes keksin käyttää puserrustukiholkkeja (niiden nimen sain Facebookista kavereilta kysymällä). Niihin pyöreää keppiä tolpiksi ja tolppiin rautalangasta kiinnikkeet aitalankaa varten. Tolpat voi nostaa pois holkeista esim. säilytystä varten. Laitumen veräjän kiinnitys helmillä ja rautalankakoukulla. Laitumelle tein oikeasta pihalta leikatusta heinästä kuivattamalla syötävää hevosille. Heinäkaukaloina salaattiruukusta leikatut osat (yhdestä tuli kaksi erilaista).
Joulukuussa oli Nukkekotiyhdistyksen järjestämä etäkurssi, jonka aiheena oli valotaulu. Se oli todella kiva Hannele Lemmetyisen vetämä parituntinen. Minun tekeleeni on vielä vähän vaiheessa, kun en ole saanut aikaiseksi "maisemoida" paristotelinettä, mutta kuva on tässä asetettu modernin talon pöydälle ja valo näkyy kivasti kuvan ja reikien läpi.

Jotta mukava minitekeminen ei heti loppuisi, tilasin itselleni Marialta myös joululahjan, jonka sisältö on kuvassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti