sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Radiot ja jalkineita

 

Keurulla syyskuun alussa oli mahdollisuus tehdä radio tulostimen patruunan jätteistä (kuva alla). En ehtinyt sitä siellä tekemään, mutta otin pari aihiota mukaani ja tein nyt sitten kotona. Osia oli kahta eri kokoa. Kiitos Leena Asikaiselle materiaaleista ja ideasta. Leenalla on kyllä hyviä oivalluksia, joista tämäkin on hyvä esimerkki.

Olen tässä syksyn aikana tehnyt jälleen joulukalenterin Nellalle, joten paljonkaan tekemisiäni en voi tässä paljastaa. Mutta sentään jotain: omiin nukkekoteihini olen tehnyt parit kengät. Keuruulla saimme ohjeen pyykkipojasta tehtäviin hollannikkaisiin ja nekin ovat nyt vihdoin valmiit.

Vaihekuvia en taaskaan muistanut ottaa. Puinen pyykkipoika katkaistaan sopivasta kohti ja osaa muotoillaan kengän pohjan muotoon. Ohuesta nahkasta päällinen ja se on valmis. 

Toiset kengät tein Nukkekoti-lehdessä olleen crocsien ohjeen mukaan. Helpommalta näytti kuin mitä oikeasti oli. Käytännössä hammastuksen tekeminen pohjaan ja päälliosaan vaati paljon tarkkuutta, että osat sopivat toisiinsa. Minulla ei ollut kuin yhtä vahvuutta softista, joten sekin aiheutti päänvaivaa toteutukselle. Mutta jonkulaiset puutarhakengät sain aikaan.

Pienempi radio on löytänyt paikkansa modernista talosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti