maanantai 12. syyskuuta 2022

Syksy on tullut taas

Jotain valmista sain aikaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Keuruulla pidetyllä perinteisellä Nukkekotiyhdistyksen viikonloppuleirillä. Tuula Palojärven ompeluohjeilla tehtiin paitoja ja hameita kivoista kankaista.

Täytyy tunnustaa, että en ole aikaisemmin tehnyt näin huolellisesti ompelutöitä eli silittänyt saumoja auki. No, jospa tästä ottaisi opikseen. Hameen teosta en muistanut ottaa edes yhtään vaihekuvaa.

Katri Mäkeläinen ohjasi kenkien tekoa. Sain Erkille tehtyä kävelykengät.


Huopatyyny on Leena Asikaisen ideoimasta ja kokoamasta kirjailupaketin sisällöstä tehty. Paketissa oli erivärisiä pieniä huopapalasia, joista voi tehdä tyynyn, laukun, seinävaatteen tms. kirjailemalla paketissa mukana olleilla langoilla ja ohjemonisteen kirjontaohjeilla kuvioita kankaalle. Vielä jäi paljon materiaalia jäljelle.

Neulepajaa ohjasi Teija Hämälä. Aloitin neulomisen, mutta totesin, että nykyisillä silmälaseillani se on toivotonta touhua. Onneksi uudet lasit ovat tilauksessa, niin pääsen neulomaan ehkä vielä itsekin tällaisen puseron, minkä Riitta sai aikaan Keuruulla.

Tein myös joitakin vuosia sitten ostamalleni Silja Ruokokosken tekemälle nukelle mekon ja housut. Tyttö ei ole löytänyt paikkaansa nukkekotimaailmassani, joten myin sen Arjalle, joka kovasti halusi ostaa tytön. Nyt se sai varmasti paremman kodin.

Lopuksi vielä muutamia yhteiskuvia koko porukan viikonlopun tuotoksista. Paljon kauniita vaatteita saatiin aikaan ja aivan huikeita kenkiäkin. Neuleet olivat useimmilla vielä keskeneräisiä, mutta muutama melkein valmiskin saatiin yhteiskuviin. (kuvat aukeavat isommaksi, kun klikkaat kuvaa)

Ostin Nukkekotiyhdistyksen keräilykalusteen, joka on jälleen PikkiSETin taattua laatua. Kokosin keinun kotona ja maalasin sen punaiseksi (onpa yllätys :)) Maire sai ylleen Keuruulla tekemäni asun ja ihailee keinussa olevaa huopatyynyä-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti