sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Kolme

 

Kolme on oikea vastaus, kun kysytään montako nukkekotia minulla on. Viisi olen tehnyt/remontoinut, mutta kolme on nyt kotona. Ensimmäinen remontoitu on Hailuodossa Nellalla, toinen on siskollani, kun piti saada tilaa neljännen rakentamiseen. Kaikki talot ovat 1:12 mittakaavaa.

Kolmas taloni on Jorma Havian meidän talon piirustuksia mukaillen tekemä rintamamiestalo. Se on jo valmis, jos nyt ikinä mikään talo on valmis. Sisustus ei noudata täysin meidän 1:1 talon tyyliä, mutta paljon on elementtejä oikeasta talosta.

Talossa avautuu seiniä kolmelta puolelta, vain kuvassa näkyvän puolen vastapuoli on täysin kiinni oleva seinä. Katto avautuu kuvan puolelta ja kuistin katto on täysin irroitettava, jotta kuistia voi sisustaa.

Neljäs tekemäni talo on sitten kaikkein eniten itse tekemäni eli ihan valmiiksi leikatuista seinistä ja lattioista itse kokoamani. Se talo on ensimmäinen, missä on myös kiinteästi piha, koska talo on osa Nukkekotiyhdistyksen 30-vuotisjuhlanäyttelyn kaupunkipientaloriviä. Tämän talon tekemisellä oli selkeä aikataulu, kevättalvi 2021 ja kesä-syyskuun 2021 talo oli nähtävänä Juhani Ahon museossa Järvenpäässä. Viime viikonloppuna haimme talon takaisin kotiin ja ehdin jo ottaa takapihaa reunustaneen aidan pois, koska haluan tehdä siitä nyt matalamman kuin mitä se oli näyttelyssä.


Etupuolen seinää en ole vielä tehnyt valmiiksi asti, koska näyttelyssä seinä ei voinut olla paikoillaan. Seinä on nyt tekeillä, kunhan muilta kiireiltä ehdin :)

Juhlanäyttelyssä oli esillä myös muita töitäni, tässä Keuruun kurssilla tekemäni kiikussa istuu itse tekemäni nuket soittimien kanssa.

Täytyy tehdä parempi piha tuolle keinulle, se mahtuu tuon uusimman talon viereen tasolle.

Viimeisin talo on siis kesällä hankkimani (tai mieheni lahjaksi ostama, jos tarkkoja ollaan) The Dolls House Emporium Lake View-talo. Talo on siis ostettu käytettynä ja sitä on pitänyt hieman remontoida ja halusin myös ulkopintaan muutosta. Tilasin Suomen Minimaailmasta tiilikuvioista kartonkia, jolla päällystin talon. Minusta se sopii oikein hyvin talon tyyliin. 

Sain syntymäpäivälahjaksi sisareni perheeltä lahjakortin Suomen Minimaailmaan ja sillä tilasin erilaisia tarvikkeita ja tavaroita. Halusin myös jotain "pysyvää" muistoa, joten hankin sieltä designhuonekalun eli Barcelona-tuolin. Huoneen sisustus on vielä pahasti "vaiheessa", mutta tuoli siellä on jo.

Tämän talon sisustamisella ei ole onneksi mitään aikataulua, joten ajan ja fiiliksen mukaan mennään. 


Huomaathan, että kuvaa klikkaamalla se avautuu suuremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti