sunnuntai 27. elokuuta 2023

Ruusuja

  

Kuten edellisestä postauksesta kävi ilmi, olen viime aikoina tehnyt paljon kukkia. Ruusuja tehdään minikokoon monella tavalla. Ystävältäni Leenalta sain jossain vaiheessa ohjeen tehdä ruusu sydämenmuotoisista osista kokoamalla. Sydämenmuotoisella kuviolävistäjällä on helppo tehdä terälehtiä isompaankin määrään kukkia. Tässä on ideana laittaa sydän alaspäin eli levempi osa liimataan kiinni kukkapohjaan. Kukan aloituspohjaksi ohueen rautalankaan on liimattu siemenhelmi, joka voi olla ruusun värin mukainen.

Tässä muutama alku eri vaiheissaan eli ensin pelkkä helmi, sitten terälehtiä yksi, kaksi ja kolme.

Kun terälehtiä lisätään, ne liimataan limittäin, jotta saadaan ruusunmuotoinen lopputulos aikaan. Lähikuvassa (toivottavasti) näkyy, miten terälehti on liimattu. Tässä ruusuaihiossa ehkä kuvio jäi vähän ylös, mutta lopputuloksessa se ei välttämättä näy ollenkaan. (kuva avautuu isompana, kun klikkaat kuvaa)

Kun terälehtiä on haluttu määrä, lopuksi liimataan kukan alapuolelle vihreät suojuslehdet (tai mitä ne oikeasti ovatkaan nimeltään). Sen teen kuviolävistäjällä, jolla saan tähden. Piikillä reikä keskelle, jolloin tähden voi alakautta sujauttaa paikalleen ruusun alapuolelle. 

Ruusun terälehteä kannattaa taivuttaa terävästä päästä esim. pinseteillä, niin siihen saa paremman muodon.


 Olen liimannut vielä pienet lehdet varteen, jotta ruusu näyttää kivemmalta.

Ruusukimppu on vaikka kiva tuliainen tai sitten maljakossa nukkekodin pöydällä. 
2 kommenttia: