sunnuntai 6. elokuuta 2023

Kesällä kasveja

 

Kesä on ollut askartelussa hyvin vaihtelevaa aikaa. Välillä mennyt useita päiviä, etten edes ole käynyt askarteluhuoneessani. Toisinaan iskee into tehdä jotain ja tila jää "päälle" useaksi päiväksi. Olen kesän aikana tehnyt suurimmaksi osaksi kukkia - joko kiteistä tai ihan paperista kuvioleikkureilla leikkaamalla.

Edellisen postauksen kultapalmun jälkeen tein Maria Malmströmin kiteistä sekä peikonlehden että kultaköynnöksen. Muutama vaihekuva ja valmis lopputulos tässä.Lehdet piti maalata ja lakata, jotta lopputulos on kiva. Rautalankavarresta voi vääntää lehteä parempaan asentoon, tuossa kuvassa vielä vähän turhan pystyssä.

Kultaköynnöksen lehdet maalasin ensin vihreällä ja sitten valkoisen ja keltaisen sekoituksella tein "kultaa" lehtiin eli kuvioita. Ne oli helpointa tehdä ihan muovisella coctailtikulla. Lehtien maalaamisessa suuri apu oli pienistä pyykkipojista.


Sitten innostuin tekemään päivänkakkaroita, jotka ovat lempparikukkiani. Niitä varten on hyvä kuviolävistin, josta kaksi kuviota yhdessä on ihan hyvä päivänkakkaraksi. Keltainen keskusta aiheutti päänvaivaa, mutta sitten keksin leikata kuivaneesta silkclay-massasta viipaleen, josta otin pyöreällä muotilla keskustaksi sopivia palasia. Ainakin omaa silmää miellyttää.


Tein myös ruusuja sydämenmuotoisella kuviolävistäjällä, mutta niistä ei olekaan nyt vaihekuvia. Ehkä seuraavalla kerralla.

Seuraava innostus oli kehäkukat. Päädyin tekemään kahdella erikokoisella kuviolävistäjällä kukkakuvioita. Ehkä isompi on vähän isohko tähän mittakaavaan, mutta tämä onkin uusi lajike, joka on reilumman kokoinen :)Ensimmäisessa kuvassa olevan kukkalaatikon tein mosaiikkilaatoista, jotka oli pahviin liimattu (alun perin jotain esittelymateriaaleja, hankittu hyvin edullisesti vuosia sitten kassitarjouksena muiden vastaavien tuotteiden kanssa). Leikkasin rivit irti ja liimasin ne suorakaiteen muotoon laittamalla kulmiin sisäpuolelle vahvistukseksi rakettikepin pätkät. Pohjalle kartonkia, sisään styroksia, johon oli hyvä painella kukat. Kukkalaatikossa on paperista tehtyjen kukkien lisäksi muutama muovinen saniaisen oksa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti