sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Juhlanäyttely ja markkinat Järvenpäässä

 

Nukkekotiyhdistys järjesti minimarkkinat lauantaina 10.7. Järvenpäässä Aholan pihapiirissä. Aholassa on näytillä yhdistyksen 30-vuotisjuhlanäyttely, jossa minunkin rivitalonpätkä on esillä (ja vähän muutakin). Menin katsomaan ihan ensiksi näyttelyn, jota en ollut nähnyt vielä kokonaan vaan vasta rakennusvaiheessa. Tungosta ei ollut, joten sain kuvata (kännykällä) ihan rauhassa. Heijastukset plekseissä ja laseissa tietysti aiheuttavat omat ongelmanasa kuviin, mutta se on ymmärrettävää. Hellettä myös piisasi niin sisällä kuin ulkonakin, kuten tänä kesänä joka paikassa.

Kuvasin itselleni mielenkiintoisia rakennusratkaisuja niin talojen kuin tavaroidenkin osalta.



Hannele Lemmetyisen talo ja sen pihapiiri ovat kyllä huikea näky, ei voi kuin ihailla taitoa tehdä niin aidon ränsistyneen näköistä - paljon helpompi on tehdä siistiä ja "uutta". Tässä muutama otos Hannelen talosta:




Alimmassa kuvassa kadulla on tekemäni postinkantaja työntämässä postikärryjään. 

Vielä pari yleisnäkymää näyttelystä.



Yhdistyksen perustajan Päivi Variksen tekemiä nukkeja oli runsaasti esillä. Nuket ovat niin persoonallisia, tässä yksi otos:

Minun töitäni on siis rivitalonpätkä ja keinussa istuvat nuket, jotka ovat eri vitriinissä muiden yhdistyksen entisten puheenjohtajien tai kunniajäsenten töiden kanssa.



Vielä pari yksityiskohtaa rivitalojen tontilta.


Aholassa oli siis myös minimarkkinat, josta tein pieniä ostoksia, vaikka varsinaisesti mitään erityistä en tarvinnut tällä kertaa. Jotain ehkä menee Nellan joulukalenteriin :) Kuvassa myös arpajaisvoittoja.

Taijalta ostin keramiikkavateja, Kukkasen puodista astioita ja herkkuja, Leealta juomia ja ruokailuvälineet, Minnalta lasilinnun ja juomia. Loput ovat arpajaisvoittoja. Yksi ostos vielä: ihana palmu. En voinut vastustaa, vaan se oli pakko ostaa (valitettavasti en tullut kysyneeksi myyjän nimeä).


Palmu sopii erinomaisesti "oman" talon olohuoneeseen.

2 kommenttia:

  1. Paljon on ollut näyttelyssä upeaa nähtävää. Pitäisi joskus itsekin käväistä jossain mininäyttelyssä etsimässä ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo näyttely on esillä syyskuun loppuun saakka, joten sen ehtii hyvin käydä vielä katsomassa. Suosittelen lämpimästi!

      Poista