sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Kesää odotellessa: kasvilava

 

Marikan kanssa askarreltiin eilen kasvilavat. Päijät-Hämeen nukkekotiharrastajien Nukkekotiprojektja 11 -lehdessä oli ohje, mutta me tehtiin vähän hankalammalla tavalla. Ei tehty yhdestä osasta kehyslautoja vaan kahvitikuista, joita piti liimata yhteen neljä, että tuli sopivan korkuinen. Olihan se ähellystä saada liimaukset pysymään, kun tikut eivät tulleet ihan yhtä pitkiksi, mutta lopulta saatiin lavat kasaan. Pohjalle sitten styrokslevyä ja sen päälle liimaa ja kahviporoja. Sitten taimiksi kaikenlaista vihreää. En tiedä, mitä kasveja sieltä oikein on tulossa :)

Kasvilavan paikka on tietenkin vanhaan akvaarioon tehdyllä pihalla. Pihan kuvaaminen on kyllä haastavaa heijastusten takia tai sitten taustan sekalaisuuden vuoksi. Mutta onpahan edes vaihekuvia, missä mennään. 

Tilasin maaliskuun alkupuolella Maria Malmströmiltä tavaroita, joista mulle tärkein oli rulo-ovinen senkki. Meillä oli Marikan kanssa kalusteiden kasauspäivä viikko sitten ja silloin tein tuon senkin. En malttanut hioa kaikkia tummia osia pois, mutta mielestäni senkistä tuli ihan kiva noinkin. Vaihekuvia kasaamisesta en tietenkään muistanut ottaa.Maaliskuun puuhiin kuuluu myös lintuhäkin tekeminen Teija Hämälän leikkaamasta paperikitistä. Hopeamaalin päälle voisi maalata "ruostetta", mutta voi jäädä minulta tekemättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti