keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Pihakaivo

 

Päijät-Hämeen nukkekotiharrastajien etäkurssilla oli loppuvuodesta yhtenä aiheena pihakaivon tekeminen. Katsoin sen tallenteena, mutta en ihan innostunut mallista, vaikka itse ajatus jäikin kytemään päähäni. Yhtenä iltana sitten googlailin kuvia pihakaivoista ja löysin kivan mallin, jonka tulostin itselleni kuvaksi. Mittailin siitä suhteita ja sovelsin 1:12 mittakaavaan. 

Pyöreät kepit oli mielestäni hyvä idea alakehikkoon, mutta en tullut ajatelleeksi, että ei välttämättä kovin helppoa saada pyöreistä kepeistä sahattua mallikkaaseen jiiriin kulmia. Mutta ainahan voi peittää virheitä vaikka pakkelilla....




Veivi on tehty metallilangasta, johon on työnnetty riittävä määrä puuhelmiä pystypuiden väliin. Kaivon kansi on tehty kahvitikuista ja kannen luukuun kahva jostain jämätikuista. Kaivon katto on jäätelötikuista, joista sai valmiiksi kivan piparkakkureunan kuten mallikuvassakin. Ämpärin tein kartongista, jonka päällystin folioteipillä. Ketju on vanha kaulakorun ketju, joka oli valmiiksi rikki. Kuvassa ei näy, mutta neliskanttisen rungon sisällä on vielä "betonirengas" eli pahvirullan kappale kaivona.





Pihakaivon paikka on vanhaan akvaarioon tekeillä olevassa pihapiirissä.

2 kommenttia:

  1. Hitsi, kuinka hieno kaivo!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin tuo malli oli kiva, joten innostuin tekemään.

      Poista