sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Kukkia jälleen

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, minua kiinnosti kovasti Maria Malmströmin Pienessä mittakaavassa -kirjan ohjeet kukista, mm. kliiviasta ja kirjojuorusta. Niitähän piti ryhtyä kokeilemaan ja tein niitä sitten rinnakkain. Homma alkoi paperin värjäyksellä. Juoruun tarvittiin kaksiväristä paperia, josta toinen puoli lila, toinen puoli vihreä. Värien sekoittaminen ei todellakaan ole vahvin puoleni, joten etsin valmista sopivaa väriä kynistäni. Löysinkin violetin veriliukoisista puuväreistäni ja päätin käyttää sitä, vaikka sävy ei ollutkaan ihan optimaalinen. Ongelma tuli sitten siinä vaiheessa, kun juorun vartena käytetty päällystetty rautalanka piti saada samaan sävyyn, mutta sain jotenkuten saman sävyn aikaan akryyliväreilläkin, kun aikani niitä sekoittelin. Miten helposti punaisesta ja sinisestä tuleekin ruskea eikä violetti, kuten olettaisi!




Juorun lehtiä keksin leikata kukkalävistimellä, josta leikkelin terälehdet erilleen ja sain kutakuinkin juorun lehden mallisia lehtiä. Juorun lehtiin piti maalata vielä raitoja, jotka parhaiten onnistui kalkkimaaliin kastetulla coctailtikulla vetämällä. Valmiin amppelin löysin tarvikkeistani, tein sen viime talvena. Kliivian kukat on tehty sydämenmuotoisella lävistimellä, paperina joskus aikaisemmin värjäämäni kelta-oranssi-punainen -sekoitus. Reunoja värjäsin punaisemmaksi puuvärikynällä.

Kliivian ohjeessa eniten kiinnosti sähköjohdon uusiokäyttö. Kukan heteisiin tulevat hennot varret on auki puretun sähköjohdon metallilankoja, joiden päähän lisättiin pieni keltainen maalitippa. Lehdet on tehty maalarinteipistä ja rautalangasta, kuten monessa muussakin kukkaohjeessa. 


Kiitos Marialle hyvistä ohjeista!

2 kommenttia: