torstai 2. joulukuuta 2021

Joulukalenterin aika

Heti kun Maria Malmströmin Nukkekoti Väinölän joulukalenteri tuli myyntiin keväällä, tilasin sen itselleni. Viime vuonna nautin kovasti kalenterin tavaroista, jotka kaikki eivät olleet suinkaan valmiita vaan osa vaati enemmäkin näpertämistä. Nyt oli luvassa täysin uusia tavaroita nukkekotiin.

Joulukuun ensimmäisen päivän luukusta paljastui joulukalenteri, joka oli tehty laserleikatuista osista ja ne piti itse koota. Ensin olin ihan ymmälläni, kun katsoin paketissa olevia osia: miten ihmeessä näistä tehdään kuvan mukainen lokerikko. Ohje oli aika viitteellinen eli piti hieman käyttää mietintämyssyä, kunnes oivalsin mitä pitää tehdä.Ohut katkoteräveitsi oli oivallinen apuväline irrottamaan palasia leikkauskehikosta ja pieni astia oli tärkeässä osassa pitämään osia tallesssa kokoamiseen asti. Laatikoiden pohjaksi piti laittaa paperi. Viimeistelyksi mietin ensin reunusten maalaamista, mutta päädyin sitten ihan luonnolliseen puunväriseen lopputulokseen. 

Kalenteri on tällä hetkellä uusimman talon olohuoneen kirjahyllyn päällä. Tämän päivän kalenteriluukusta paljastunut peili sai sijansa parvella. Sängyllä on itse neulomani päiväpeite ja tyynyt. 

Tässä uudessa talossa minua viehättää suuresti isot ikkunat etuseinällä. Kun talossa on valot päällä, sieltä näkyy kivasti ulos. Sisustustakin olen jo vähän saanut aikaan.

Tänään askartelimme Marikan kanssa. Halusin kokeilla decoupage-tekniikalla kananmunakennosta leikattujen lautasten koristelua. Koristeena käytin paperisesta lautasliinasta leikattuja palasia. Lautaset olin etukäteen maalannut valkoiseksi, jotta värit näyttäisivät raikkaammilta kuin harmaaseen pohjaan liimattuna. Marika teki myös tarjottimia.

Kyllä noilla jonkulaisen kattauksen saa aikaan :) Kiitos taas askarteluseurasta, Marika!

2 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihania juttuja täällä 👍 nappasin tuon kanamunakenno lautas idean ja kokeilen myös, kiitos 😊

    VastaaPoista