keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Makramee

Syyskuu on ihan lopuillaan enkä ole saanut tänne blogiin aikaiseksi mitään tässä kuussa. Jotain sentään olen näprännyt. Elokuun viimeisenä viikonloppuna oli perinteinen Nukkekotiyhdistyksen viikonloppuleiri Riihossa ja siellä oli yhtenä opettelun aiheena makramee. Nuo ensimmäisessä kuvassa olevat ylärivin työt on siellä tehty Asikaisen Leenan opastuksella ja mallin mukaan. 

Kotona sitten tein seuraavaksi Nukkekoti-lehdessä 3/20 olleen ohjeen mukaan seinävaatteen, josta lähikuva tässä. Huom! Jos teet tämän, ota huomioon ohjeessa oleva virhe langan pituudesta. Ei riitä 4 cm, kuten ohjeessa, vaan mieluummin 40 cm pitkiä lankoja.

Helmien käyttö makrameetyön somisteena on ihan kivaa, mutta asettaa haastetta löytää sopivareikäisiä helmiä, joista langat menevät läpi. 

Seuraava työ on vieläkin keskeneräinen, kun en välillä ymmärtänyt ohjetta ja jouduin tekemään osan työstä moneen kertaan, kunnes kirjasta (Intohimona makramee / Amy Mullins & Marnia Rya-Raison) luin ohjetta, jossa käytettiin vastaavia kohosolmuja ja oivalsin systeemin. Täss kuva keskeneräisestä työstä, josta ei kyllä tule ihan mallikuvan näköinen :)

Viime viikolla kerhossa oli aiheena kalastusvälineet ja minun oli tarkoitus tehdä katiska. Se jäi yritykseksi, kun mukana ei ollutkaan sopivia tarvikkeita verkoksi. Rupesin sitten tekemään makrameetyötä, kun oli lankaa ja alusta mukana. Tämmöinen tuli sitten ihan omasta päästä tehtynä.



Loppulangat jaoin säikeisiin, jotta "helmasta" tuli vähän erilainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti