maanantai 13. huhtikuuta 2020

Pari koria

Sain juuri sopivasti ennen pääsiäistä tilaamani Hanna Merosen kirjan Nukkien mökkikirja, jossa on kivoja kokeiltavia ohjeita. Eniten minua kiehtoi korien ohjeet ja pari koria olen ehtinyt askartelemaan. Kuvassa olevat korit on tehty ihan samalla tavalla ja loimikin on samaa narua eli ohutta paperinarua. Isomman korin kudekin on samaa paperinarua, mutta pienempi kori on punottu kalastajalangasta paperinaruloimeen. Huikea ero koossa, kuten huomaat! Toisaalta voihan olla, että kokemuksen karttuessa kädenjälki paranee ja punonnasta tulee tiheämpi. Ensimmäisen koritekeleen heitin roskikseen, sillä sen värkkäsin vähän paksummasta paperinarusta ja siitä tuli ihan kamalan näköinen :)




Korin punonta on kiehtovaa ja helppoakin, kun sen hoksaa. Ainoa asia, mikä tässä on lopulta vaikeaa, on päättely. Vielä en kahden korin kokemuksella saa siistiä lopputulosta aikaan ainakaan sisäpuolelle katsottaessa, mutta ei nyt katsota sinne, eihän :) Nuo isommassa korissa olevat koristehelmet ovat peräisin roskiin heittämästäni puserosta, jonka helmikirjailun napsin ensin talteen. Helmia olenkin käyttänyt jo joissakin muissakin töissä.

Anni pääsi kokeilemaan pienemmän korin kokoa käsivarrelleen ja oikein sopivalta näyttää.



5 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää. Pitäisi kokeilla itsekin joskus jotain vastaavaa.

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköisiä koreja olet onnistunut punomaan. Minulta ei taitaisi onnistua, näyttää hankalalta hommalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Itse punominen ei ole vaikeaa, vaatii vain hieman sorminäppäryyttä varsinkin näin pienessä koossa. Päättely olikin sitten toinen juttu, mutta voi olla, että eri materiaalista onnistuu paremmin.

      Poista