lauantai 3. marraskuuta 2018

Pikakalusteita


Tarvitsen pientä pöytää lahjoitusprojektiimme eli Lundby-kokoiseen nukketaloon. Keksin sen sitten tehdä pöytälevyn palasesta vaneria (jonka puolitin eli saan myös toisen pöydän tarvittaessa) ja jaloiksi yksinkertaisesti leikkaamalla salaattiruukusta osia. Tein jaloista kaksinkertaiset eli ennen kuin liimasin ne paikoilleen pöytälevyyn, liimasin kaksi osaa yhteen ja annoin kuivua. Näin sain jalasta tukevamman.


Pöydän kaveriksi olen aikaisemmin tehnyt pari tuolia. Nuo vaaleanpunaisella huovalla päällystetyt on tähän mittakaavaan, takana on 1:12 tuoli.

Tein myös "lipaston" päällystämällä pahvipakkauksen ohuella viilulastulla kauttaaltaan ja kanneksi löysin vastaavan tyyppistä materiaalia, mutta paksumpaa, joka sopii kanneksi paremmin. Lakkasin kertaalleen koko lipaston ja kuvassa ovenkahvat ovat vasta liimattu, kuten liiman väristä voi päätellä.
Tämä lipasto tulee lahjoitustaloon akvaariopöydäksi, kaapissa säilytetään sitten siihen kuuluvia tarvikkeita (oikeasti kaappi ei aukea ollenkaan, ovet on vain muka olemassa). Jalkoina neliönmuotoiset puuhelmet.

Kerhossa askartelin rikkalapion ja lastan, kun harjan teko ei sujunut vääristä materiaaleista johtuen, mutta nyt sain tehtyä myös harjan ja tämäkin tekele päätyy Rantakylän kirjastoon lahjoitettavaan nukkekotiin. Materiaalina pahvia, coctailtikku, grillitikku ja harjakset meikkisiveltimestä. Akryylimaalia ja folioteippiä sekä liimaa tarvitaan myös tämän valmistamiseen.
Muita viime aikojen askarteluja ei sitten paljasteta, sillä joulukalenteritouhut ovat kiivaimmillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti