lauantai 15. syyskuuta 2018

Uusi nukke ja näppärä pikkupöytä

Nukkekotiyhdistyksellä on nyt myytävänä näppärä Pikkisten tekemä pikkupöytä, joka on helppo koota kitistä. Tarvitaan vain vähän liimaa ja jos ei halua puun väristä pöytää, jotain maalia pintaan. Laatikko ei aukea.

Siinä kuvat, mistä lähdetään liikkeelle eli pikku paketti, joka kulkee hyvin kirjeessä.

Tänään Marikan kanssa oli ohjelmassa nuken teko. Siinä vierähtikin muutama tunti ja ihan valmista ei syntynyt, mutta kumpikin tekee sitten loppuun yksin. Välillä tarvittiin läppäriltä kuvia inspiroimaan, kun ensin olin tarkistanut Keuruun kuvista, miten se homma oikein aloitettiinkaan.  Saatiin yllättävän hyvän näköiset nuket aikaan, hyvä me!


Tässä ensin Marikan miesnukke:


Ja sitten minun vielä nimetön nainen:


Tuo aluspuvun tekeminen ei ole oikein hanskassa, mutta sehän onneksi jää varsinaisten vaatteiden alle eikä juurikaan näy - toivottavasti. Pitää varmaan seuraavaksi ryhtyä vaatturiksi, nyt on jo kaksi nukkea puettavana.

4 kommenttia:

  1. Siitä se nuken teko alkaa, hyvät on jo ekatkin. Itse vedän tuon aluspuvun aika tiukaksi, kyllä sekin alkaa luonnistumaan, kun useamman tekee. Saumat voi myös liimata. Vartalon voi tehdä myös huovuttamalla, tosin itsekään en ole vielä sitä kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huovuttamista itsekin mietin, kun näin miten Taija teki yhtä nukkea Keuruulla. Ehkä seuraavaan kokeilen. Napakampi saisi tuo aluspuku kyllä olla, en ole kovin tyytyväinen tuohon osaan työstäni, mutta siitä olen tyytyväinen, että kasvot on ihan siedettävät :) Kiitos Leila opetuksesta vielä kerran!

      Poista
  2. Hei! Hyvältä näyttävät nukkesi! Erityisen tarkkaan katsoin vartalon osien yhdistämistä, koska minulla on - häpeä tunnustaa - vuosien ajan virunut muovikotelossa Taru Astikaisen nukke ilman vartaloa, siis pelkkä pää ja raajat. En ole oikein tiennyt, miten ne olisi viisainta yhdistää, jotta kestäisivät pukemista, riisumista yms. Mitä kangasta tuo vartalon osa on? Onko käsillä ihan erillinen piipunrassi, vai onko tuo lenkki navan alla samaa rassia, kuin kädet? Osaisikohan tuota yhdistämistä yrittää...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi! Vartalo sisältää piipunrassia, lankaa pehmusteen kiinnittämiseen ja tukemiseen sekä puuvillaneulosta päälliskankaaksi. Laitan tähän linkin Leila Finnlundin blogiin, josta näet tarkemmin, miten Leila opetti nuken tekoa. http://miniminimpi.blogspot.com/search/label/Nuken teko-ohje

      Poista