perjantai 17. elokuuta 2018

Leipälaatikko

Ryhdyin viime viikonloppuna tekemään Retroa nukkekotiin -kirjan kaavalla ja ohjeella leipälaatikkoa. Oikeastaan en ollut varsinaisesti suunnitellut tekeväni leipälaatikkoa, mutta kun olin kopioinut kaavasivun, jäi siitä leipälaatikon kaavat pöydälle, kun olin käyttänyt puseron ja kotelomekon kaavat. Päätin sitten tehdä sen leipälaatikonkin.

Ongelma tuli siinä vaiheessa, kun piti yhdistää kansi laatikon runkoon pienillä haaraniiteillä. Mistä ihmeestä löytäisin niin pieniä haaraniittejä? Kysyin Marialta, mistä noita niittejä voisi saada ja sain tietää, että ihan tavallisesta askartelukaupasta hän on niitä hankkinut. Työ jäi sitten odottamaan puuttuvia haaraniittejä.

Kävin keskiviikkona Kansallismuseossa katsomassa Barbie-näyttelyn ja aikaa jäi myös muuhun ennen junan lähtöä. Lähdin siis etsimään haaraniittejä. Ensiksi kävin isossa askarteluliikkeessä, jossa pieniä haaraniittejä ei löytynyt. Sitten suunnistin Hobby Pointiin, josta niittejä löytyi (ja tietenkin vähän muutakin tarviketta, kuikas muuten). Koska pakkauksessa on niittejä peräti 120 kpl, tässä kuvassa pakkaus on jo puolitettu eli kaverille kanssa tarvikkeita :)
Leipälaatikosta tuli ihan kiva, mutta tarkkana saa olla, ettei liimaa kantta kiinni tai auki, vaan siten, että sen voi avata ja sulkea.


Mitähän seuraavaksi retrokirjan ohjeella tekisi....

2 kommenttia:

  1. No ootpas ollu taas ahkerana! Aatteleppa, kun Nella joskus taas tulee käymään, niin kuinka monta uutta toivetta hän sitten keksiikään omaa nukkekotiaan ajatellen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveita otetaan vastaan mutta takuuta ei mistään :) Kivahan näitä on näpertää.

      Poista