torstai 25. heinäkuuta 2013

Vuolukivitakka

Ei tämä vuolukivitakka näytä ihan esikuvaltaan eli meidän takkauunilta, mutta onpahan ainakin sinne päin. Ja on aitoa vuolukiveä tämä julkisivupuoli, nurkassa olevat seinät ovat pahvia :) Demini tuli kuvaan ihmettelemään takassa olevaa tulta, joka on vähän feikkijuttu eli ledkynttilä palaa "halkojen" alla. Pitää sitten ajan kanssa tehdä kunnollinen systeemi, nyt on vain tällainen hätävarakokeilu.

Uunin teko vaati paljon pähkäilyä ja työstötapojen ihmettelyä, mutta sentään piirustukset olivat valmiina ei meidän oman takan pohjapiirros muutettuna 1:12 mittakaavaan. Vuolukivilaatat oli jäännöksiä oman uunimme rakentamisesta ja siitä se idea oikeastaan lähtikin. Dremelillä työskentelin useaan otteeseen hyvällä säällä ulkona, sen verran pölyistä hommaa tämä oli. Mutta kivaa!


Rakentelussa tarvittiin välillä jopa insinööritaitoja, kun oma matematiikka ei aina oikein pelannut. Onneksi mies osaa ajatella teknisesti ja antaa välillä hyviä neuvoja niin kulmien laskemisessa kuin työkalujenkin kanssa. Mutta antaa onneksi minun myös tehdä itse eli ei pyri omimaan työkaluja itselleen :)

Olohuoneessa näyttää nyt tältä eli toinenkin nojatuoli on ilmestynyt taloon ja Tigerin pikkulaatikko saa toimittaa sohvapöydän virkaa. Sohva vaan puuttuu vielä, mutta luulenpa, että seuraavaksi keskityn johonkin muuhun kuin olohuoneeseen.

4 kommenttia:

 1. Wau, mikä taidonnäyte! Ihan älyttömän hienon näköinen olohuone tulee kyllä - Kimmon mielestä tuon vois laittaa jo johonki kilpailuun :)
  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka ei kai se nyt NIIN hieno ole :) Tuo matto on siitä Ikean paketista, mistä sanoin nyysiväni maton ennen kuin annoin Nellalle. Vähän on isohko tuohon olohuoneeseen, mutta en vielä raskinut leikatakaan.

   Poista
 2. Tosi hieno tuo takka :) Lämminhenkinen tunnelma jo olohuoneessa. t. Hanna R.

  VastaaPoista