keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

11.5.2013 Reikiä taloon

 
Vihdoinkin päästiin itse asiaan. Yläkertaan pitää siis päästä portaita pitkin ja silloin tarvitaan aukko, mihin ne portaat sijoitetaan. Väliovia varten piti saada reiät myös väliseiniin. Mies tuli avustamaan työkalujen kanssa eli laittoi Dremeliin oikeanlaiset välineet ja minä pääsin töihin. Ensin poralla reiät aukkojen kulmiin ja sitten jollakin laikalla vaan seinää/lattiaa leikkaamaan. Yhtäkkiä alkoi kuulua ylimääräistä ääntä: palovaroitin ryhtyi huutamaan, kun savua/pölyä tuli työskentelystä vähintäänkin riittävästi. Mies otti patterin pois siksi aikaa palovaroittimesta, että saatiin työt tehtyä.
Kuvissa on vielä se tilanne, että reiät on tehty, mutta niitä piti sitten hioa vähän suuremmiksi ja tasoittaa reunoja, että ovi karmeineen mahtui paikalle. Kun minä työstin reikiä, mies hoiti yläkerran kivilattian lopulliseen muotoonsa sahaamalla kulmat kuntoon käsisahalla. Itse lattialevyn pienentämisen hän kävi aikaisemmin hoitamassa työpaikallaan, jossa on tarkoitukseen sopiva vehje.
Olen työstänyt kierreportaita muutaman viikon ja niitä piti nyt sitten sovittaa paikoilleen. Käsikaide puuttuu vielä, se on kyllä jo olemassa, mutta ei paikoillaan. Lopullinen portaiden mallaus pitää tehdä sitten, kunhan lattiat on pinnoitettu keittiöstä ja makkarista, joiden välille portaikko tulee. Portaikko on sitten itsetehdyn näköinen, jota se siis onkin. Kivilattia sai muotonsa myös ja kun sain reiät hiottua kokoonsa, mallasin välioveakin paikoilleen. Tiedostan kyllä sen, että kun pinnoitan lattiat, joudun varmaankin vielä työstämään aukkoa, mutta se on taas oma työpäivänsä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti