tiistai 16. heinäkuuta 2013

Keittiön pöytä

Ai kun mä olen ylpeä itsestäni. Olen tehnyt keittiöön pöydän ihan itse ilman mitään varsinaisia ohjeita. Olenhan toki lukenut erinäisiä kirjoja ja blogeja ja katsonut ohjeita, mutta tämän pöydän tein ilman tarkkoja mittoja ja neuvoja. Otin mittoja oman keittiön pöydän korkeudesta ja pituudesta ja sovelsin sitä 1:12 mittakaavaan. Materiaalikin on melkein kierrätettyä: vain pöydän jalat (pyöreää puutikkua Tiimarista) on ostettu, pöytälevy ja alla olevat tukilistat on leikattu siskolta saadusta leipälaudasta (vai mitä ne kattauksessa käytettävät leivän alla pidettävät laudat ovatkaan nimeltään?) Maali on sitä samaa vihreetä kuin hyllykössäkin eli entistä remonttimaaliamme. Hylly pääsi seinälle kaksipuoleisella teipillä.

Meillä on miehen työkaverilta lainassa vannesaha (taisinkin siitä jo mainita aikaisemmin?). Siitä meni eilen aamulla terä poikki, kun olin leikkaamassa tukikappaletta pöytään. Tänään mies ystävällisesti kävi moottoripyöräilemässä Joensuussa ostamassa uuden terän sahaan, että mä pääsin jatkamaan hommia. Ensin tietysti katsastettiin oman paikkakunnan tarjonta, mutta täältä varaosaa ei valitettavasti löytynyt. Tuollainen saha tai joku vastaava vehje pitää varmasti hankkia itselle lähitulevaisuudessa. Sen tulin huomaamaan, että työkaluja pitää myös puhdistaa: sahan sisällä oli melkomoinen määrä puupölyä, kun kansi avattiin terän vaihtoa varten.

Tässä on myös ihan omaa designia oleva oven kahva. Aika hieno (vähän vinossa näköjään), vaikka itse sanonkin. Materiaalina kolme helmeä ja rautalankaa.

1 kommentti:

  1. Wau, nyt ymmärrän sen sun hamstrauspuuhan - nyt pääsi "leipälautakin" käyttöön, hienoa! Tuo ovenkahva on ihan superhieno!!!
    Ainoa huono puoli on, että taas alko sormia kolottaan... ;)
    t.systeri

    VastaaPoista