keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Uusi blogi nukkekodin remontista

Päätin yhtäkkiä eilen illalla, että Nellan nukkekotiprojekti ansaitsee oman bloginsa, jossa kerron homman edistymisestä ja kaikesta muusta nukkekotiasioihin liittyvästä. Ja kun olen lomalla, oli tänään sopivasti aikaa ryhtyä tuumasta toimeen ja siirtää entisestä paikasta tähän projektiin liittyvät sivut tänne. Kommentit ovat edelleen Orkideat ja muut harrastukset -blogissa, josta en noita sivuja poista eli ovat tuplasti nämä alkupostaukset.

Olen saanut jo jotain aikaiseksi seinien kanssa eli keittiö (alakerran vasen huone) ja makuuhuone (yläkerran vasen huone) ovat saaneet tapetin, olohuoneeseen (yläkerran oikea huone) sain sen jo vähän aikaisemmin. Tänään pohjamaalasin punaisen takaseinän valkoisella oikeasta alakerran huoneesta, johon on suunnitteilla wc, suihku, sauna ja kodinhoitotilaa. Seinämateriaalit on vielä mietinnässä.

Lomalaisella on hyvää aikaa käydä myös ostoksilla. Kävimme eilen Kuopion Ikeassa ostamassa vaatekaapin miehen vaatteille, niin mä sain entisen, pienemmän ja matalamman, kaapin askarteluhuoneeseen tarvikkeiden säilytystä varten. Kaappi on sopivasti sen korkuinen, että kunhan kiinteät hommat saan valmiiksi talosta, voin nostaa nukkiksen kaapin päälle ja silti yllän sisustamaan. Paikallisesta puutavaraliikkeestä kävin ostamassa puulevyä, mutta sainkin ihan ilmaiseksi palasen levyä, josta voin tehdä etuseinän taloon ja huonekaluja ja ties mitä. Rahalla ostin yhden listan ;) Tänään tein myös edullisen tarvikeostoksen: eurolla pala millin paksuista pleksiä, josta saan kaikki ikkunat tehtyä. Kannattaa suosia siis paikallisia liikkeitä!

Nukkekotikirppikselläkin olen kunnostautunut ostajana: Marja Myllyojalta olen ostanut sekä pororaanun että leopardimaton. Aikas ihania, molemmat, vaikka eivät ehkä sovi samaan huoneeseen. Mutta kuka se käskee ne samaan huoneeseen laittaa :)

2 kommenttia:

 1. No nythän tämä vaikuttaa hyvältä! Tässähän se tulee dokumentoitua koko projekti ja Nella saa sitten joskus isompana lueskella, miten hänen nukkekotinsa on rakennettu suurella vaivalla ja rakkauvella... :)

  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Jostain syystä se vasta nyt sytytti, että näinhän tämä homma pitää tehdä.

   Poista