keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

22.6.2013 Kristallikruunu

Tai ainakin melkein: pienenpienistä lasihelmistä (siemenhelmiksi kutsutaan) tehty nukkekodin kattokruunu. Ohje on Marialta. Oli sitten todella älykästä valita nimenomaan kirkas siemenhelmi tähän työhön. Ajatuksena oli tietysti, että näyttää eniten oikealta kristallilta, mutta en tullut ajatelleeksi, millainen sihtaaminen näissä kirkkaissa pienenpienissä helmissä oikein on, että sattuvat ohueen rautalankaan. Muutama meni lattialle ihan samantien hukkaan (en kyllä käsitä mikä musta aukko ne nielee), vaikka olin varustautunut reunallisella tarjottimella tekemään töitä. Helmet olivat omissa pusseissaan ja vielä kupissa, että saisin jotain pysymään järjestyksessä.
Tähän työhön ei tarvittu kovin monenlaisia välineitä ja heti, kun olin nähnyt ohjeen nettisivuilla, halusin tämän toteuttaa nukkekotiprojektiini. Helmien saanti oli ensin vähän hankalaa, kunnes hoksasin, että nettikaupastahan niitä saa. Oikeassa olin, saa vaikka mitä. Taas piti vaan opetella uusi mitta-asteikko, joten paljastan: 11/0, 10/0 ja 8/0 on helmien koot. Kahta eri vahvuutta rautalankaa. Ohjeessa ei sanottu rautalangan vahvuutta tarkemmin, joten piti kokeilla sopiva vahvuus. Langan piti mahtua kierrettynä pienenpienen helmen läpi, joten ohutta on sekin.

Työ oli hauskaa, vaikka pitikin oikeasti keskittyä laskemaan oikea määrä helmiä oikeaan paikkaan ja sihdata sattumaan rautalankaan. Seuraava hankinta tällaisia töitä varten lienee lamppu, johon on liitetty suurennuslasi :) Työhön meni yhteensä 624 helmeä, joista 576 niitä pienenpieniä!

Nukkekodin lattiaremonttikin edistyy, joskin hitaasti. Yhden kerran jo purin yläkerran toisen lattian, kun lattialankut eivät asettuneet kunnolla. Nyt olen liimaillut niitä muutaman kerrallaan ja tasoittanut pohjaa, että tulee kunnollinen. Toivottavasti huomenna pääsen maalaamaan lattiat, jotta sen jälkeen pääsisi seiniä tapetoimaan ja maalaamaan.

3 kommenttia:

 1. Hei! Haaveilen samanlaisen kattokruunun teosta ja helmetkin jo kätköistäni löytyisi. Ongelmanani on ettei Marian ohje enää avaudu, enkä osaa tehdä kruunua ilman tarkempia ohjekuvia. :( Osaisitkohan auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Jos laitat minulle sähköpostiosoitteesi, voin lähettää Marian kattokruunuohjeen sinulle. Olen näköjään (onneksi) tallentanut sen koneelleni jossain vaiheessa.

   Poista
  2. Nyt Marian sivuilta löytyy taas ohje, päivitin uuden linkin.

   Poista