keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

21.5.2013 Petejä

Remontti on vielä alkutekijöissään ja silti pitää ryhtyä räpeltämään jo kaikkea muutakin. Olen tässä näperrellyt kädentaitojen kokeilun merkeissä ohjeiden mukaan makuualustaa niin nukkekodin koiralle (tietysti!) kuin nukellekin. Tosin tuo nukelle tarkoitettu sänky on liian ohuesta rautalangasta ja sen verran heppoinen, että ei siitä taida lasten leikkeihin olla. Pitää tehdä uusi yritys paksummalla materiaalilla. Ohje on täältä ja tarkoitettu vähän vielä pienempään sänkyyn. Ja koska ohjeessa ei kerrota rautalangan paksuutta, se oli vain kokeiltava. Lopputulos oli tälläinen:
Ei siis todellakaan täysin mallin mukainen, mutta idea ja tekotapa ohjeesta peräisin. Pitää jatkaa rautalangan vääntämistä, jo ihan perusasiatkin unohtuvat jos ei tee pitkään aikaan mitään.

Lainasin kirjastosta kirjan Making 1/12 scale wicker furniture for the doll's house / Sheila Smith ja siinähän on kaikkea kivaa "rottinkityötä" nukkekotia varten. Koiranpeti oli heti ensimmäinen, mikä piti kokeilla - tietysti joka kodissa pitää olla koira, jolla pitää olla oma makuupaikka. Viis siitä, että vielä ei ole edes asukkaita eikä huonekalujakaan... Koirakin puuttuu, mutta mulla on tilauksessa huovutettuja koiria - saa nähdä tuleeko sellaisia kuin odotan. Mutta kivaa tämä näpertely on, vaikka välillä tuntuu, että nakkisormet ovat vain haittona ja sormet ihan liimassa, kun liiman pitäisi olla jossain ihan muualla. Kovin lähikuvaa tuotoksista en halunnut ottaa... Pedin halkaisija leveimmältä kohdalta on 5 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti