sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sänky

Nyt pääsee nukkekodissa nukkumaan kunnolla, kun on tukeva sänky. Maalaus saisi olla siistimpikin, mutta kun käytin vanhaa remonttimaalia, ei tulos ollut tuon parempi. Mutta vielähän tässä ehtii maalaamaan uudestaankin, jos siltä tuntuu. Päädyt voisi myös koristella, ainakin ohjeen kuvassa (ohje kirjasta Freida Gray: Dolls' House Furniture) on maalattu koristekuviot päätyyn.

Kuten kuvista näkyy, piti kaivaa ompelukonekin kaapista esille ja tehdä petivaatteet. Kaivelin taas vanhoja varastojani ja sieltä löytyi ohueksi kulunut ja paikoin revennyt pussilakana, jonka ehyestä päästä pystyi leikkaamaan sopivia paloja tähän tarkoitukseen. Pussilakana oli ikäänkuin tilkkutyö, kuviot painettu siten, että oli monenlaista, joten näihinkin sai vaihtelua. Peiton pussilakana on toiselta puolelta ruudullinen, toiselta puolelta kukkakuvioinen, saa vaihtaa puolta mielen mukaan :)

Ohjeessa ei ollut varsinaista pohjasäleikköä patjalle, vain reunukset, joten tein ne "omasta päästä" kahvitikuista. Vasta tuossa paikoillaan huoneessa huomasin, että helmalakana olisi ollut kiva juttu, mutta ehtiihän senkin myöhemmin. Tuo Maikin virkkaama päiväpeite peittää nyt säleikön reunan näkyvistä. Makkariin ei kovin paljon muita huonekaluja sovi, mutta joku meikki- tms. työpöytä ja jakkara sinne pitää jossain vaiheessa saada.

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi, kun tuli hieno sänky! Kyllä sulla taitaa vapaa-aika hurahtaa tässä projektissa ihan kokonaan...:) Mutta muistahan vähän juhliakin - ainakin tänään:)
  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pitää tehdä silloin, kun on inspis ja aikaa. Ja kun odottaa liiman tai maalin kuivumista, ehtii tehdä sillä välin paljon kotihommiakin :) Pääasia on, että on kivaa, eikö niin!

   Poista