sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Huonekaluja ja fiikus

Kun luin facebookista jonkun laittaman vinkin, että puolukan lehdet ovat kuin fiikuksen lehdet nukkekotimittakaavassa, en päässyt ajatuksesta yli ennenkuin piti kokeilla käytännössä. Yhtenä aamuna Pamin kanssa lenkillä otin tien pientareelta muutaman puolukanvarren ja jätin kuivumaan. Tänään kävin napsaisemassa pajusta oksan ja liimasin pikaliimalla (joku muu vaihtoehto olisi ollut ehkä parempi) lehtiä runkoon, jonka tökkäsin akryylimaalilla sutimaani korkinpalaseen ja vähän kahvinporoja mullaksi: voila! Valmis fiikus.

Sain tänään valmiiksi myös puusohvan ja funkistuolin, joita aloitin tekemään viime viikonloppuna Keuruulla. Funkistuolin jalka tuotti eniten päänvaivaa, kun en osannut heti tehdä oikeanlaista osaa pohjaksi. Onneksi kuvasin valmiita töitä Keuruulla, joten istuimen pohja onnistui lopulta. Puusohvasta ei tullut samanlaista kuin Nukkekoti Väinölän tapaan -kirjassa, sillä tein helpomman selkänojan kaaren kuin mitä alkuperäisen koristeleikkauksen tekeminen olisi ollut. Mutta onpahan omatekemä alusta loppuun!


Seuraavaksi ohjelmassa onkin ikkunoiden teko eli siltä osin myös viime viikonlopun töiden loppuunsaattaminen. Siinä voikin vierähtää joku ilta :) Joudun viilailemaan ikkuna-aukkoja kulmikkaammaksi ja irrottamaan ikkunalistat sisäpuolelta (tyhmä olin kun liimasin ne jo paikoilleen).


8 kommenttia:

 1. Tosi hienon näköistä :) Fiikus on oikein hauska ja pitäähän sitä huushollissa viherkasveja olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitää tietysti :) Asukas vain on teillä tietymättömillä, joten pitää "talonmiehen" hoitaa kukkaa.

   Poista
 2. Hienoja on kyllä kaikki, mutta tuohon puusohvaan rakastuin heti - voisitko tehdä toisen, mutta isommassa mittakaavassa? ;)
  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän mulle saataisiin 12 kertaa isompi askartelutila, niin tuota voisi yrittää? Ja vähän lisää työkoneita :)

   Poista
  2. ...No mennään taas parin viikon päästä sinne Bauhausiin! :)

   Poista
  3. Niin mutta mistä se lisätila saadaan, sitä ei löydy Bauhausista :)

   Poista
  4. ...Tarviiko sitä nyt ihan pikkuseikkoihin takertua... :D!

   Poista
  5. Niinmuttakun se tila on aika tärkeetä :)

   Poista