perjantai 13. syyskuuta 2013

Kaikenlaista kivaa kurssin jäljiltä

Nellan nukkekotiin ei jää tuo kuvan putkiradio, mutta kuvauksen ajaksi laitoin sen olohuoneen pöydälle. Radio on viime viikonloppuna melkein kokonaan valmistettu, viimeistely jäi kotiin tehtäväksi aikapulan vuoksi. Olin viikonlopun Keuruulla Nukkekotiyhdistyksen järjestämässä rintamamiestaloviikonlopussa, vaikka tämä projekti ei rintamamiestalo olekaan. Viikonloppu oli todella antoisa ja opin paljon uusia ja hyödyllisiä asioita hyvien opettajien johdolla. Koska työpajoja oli monta ja lauantaiaamusta klo 10 sunnuntaihin klo 14 on vain reilu vuorokausi aikaa, jäi kaikki työt (ainakin mulla) kotona viimeisteltäviksi, kun en ehtinyt saada valmiiksi. Välillä piti sentään nukkuakin muutama tunti. Riihon leirikeskus oli todella sopiva paikka tällaiselle tapahtumalle, kiitos järjestäjille!
Kukaan minut tunteva ei yhtään hämmästy, että tein punaiset saappaat, kun kenkiä tehtiin. Eihän niistä ihan mallin näköiset tulleet, mutta tämä kenkäpari on vasta ensimmäinen yritys. Ehkä seuraavat onnistuvat vähän paremmin. Älyttömän hauskaa tämä askartelu kyllä on.

Isompi projekti on sitten kaikkien ikkunoiden teko. Mä olin omissa ajatuksissani suunnitellut ikkunat yksinkertaisemmiksi, mutta Erja Helander opetti, millaiset ikkunoiden pitää olla. En sentään ryhdy tuplia tekemään - jotain rajaa! Kurssilla malliksi tekemäni ikkuna ei ihan sovi valmiiseen ikkuna-aukkoon, mutta ei hätää: onhan mulla seinä, jossa ei ole vielä reikää, joten aukko tehdään ikkunan mukaan eikä päinvastoin. Tämä ikkuna tulee siis etuseinään, jahka saan sellaiset tehtyä. Suunnitelma on jo ja silloinhan se on jo puoliksi tehty, eikö niin :) Ikkunalasitkin on olemassa, mutta tuossa sitä ei ole vielä paikoillaan. Voi olla, että pokat tarvii vielä yhden maalikerroksen.

Kiitän kaikkia Riihossa mukana olleita mukavasta seurasta ja hyvistä opeista!

4 kommenttia:

 1. Ootpa ollu ihanalla kurssilla! Hienoja töitä oot saanu aikaan, kyllä sun pitää jo aloittaa se omankin nukkekodin teko, eikö vaan?
  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain roomboxia eli yhden huoneen juttua olen mielessäni jo pyöritellyt, mutta on vielä niin ajatusasteella, että sitä ei voi hahmottaa. Mutta kaikkea kivaa voi tehdä, mikä ei välttämättä päädy Nellan nukkekotiin, kun sen voi laittaa sitten johonkin muualle.

   Poista
 2. Wow! Ihan mahtavia värkkäyksiä. Saappat on tosi hienot ja tietenkin tuo radio ja ikkuna :)

  VastaaPoista