tiistai 27. elokuuta 2013

Valmiit portaat

Siinä ne nyt on: portaat! Ei ole kierreportaat, ei. Niiden ongelman ydin oli keskisalko, joka ei ollut riittävän tanakka vaan antoi periksi (siis puutikku) sen verran, että osa askelmista meni vinooon - ja niitähän ei voi hyväksyä :) Pari yritystä riitti, sitten vaihdoin tyyliä. Näistä portaista tuli aika jyrkät, mutta loivemmat olisivat vieneet liikaa tilaa ja toivotaan, että asukkaat ovat hyväjalkaisia :) Ainakin Demini on. Tapetin huolimaton liimaus näkyy kuvassa, mutta tulee peittymään kalusteiden taakse, joten ei haittaa kovin kovasti. En minä vielä kovin hyvää arvosanaa tästä rakentamisesta saisi, mutta onneksi tämä on mukava harrastus eikä arvostelulaji.

Yläkerran porrasaukko vaatii vielä kaiteen reunalle ja sitten pitääkin mitoittaa sänky olemassaolevan tilan mukaan. Kyllä siihen just ja just sopii mittakaavan mukainen sänky.

Täytyy taas todeta, että on hyvä, kun mies on insinööri ja osaa auttaa pulmissa harrastelijarakentajaa. Tämän päivän pulmana oli tuon kaiteena käytetyn piuhan sisällä olevat sähköjohdot, jotka tekivät piuhan liian jäykäksi taivuteltavaksi kaiteeksi. Mies osasi vetää ohuet sähköjohdot sisältä pois, mä yritin liian vaikeasti leikkaamalla. Mutta muistanpahan tuonkin tempun mahdollisella seuraavalla kerralla, kun tätä taitoa tarvitsen.

Portaiden ohjeesta saan taas kiittää Jorma Haviaa.

2 kommenttia:

 1. Onhan se hyvä, että talossa on portaat! MIkä sulla seuraavaksi on työn alla? Joko keittiön kaapistojen ovimallit on selvillä.....? ;)
  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkarin sänky on puolivalmiina, eiköhän tässä viikonloppuna valmistu. Sitten kai pitäisi niitä keittiön kaappeja ryhtyä väsäämään. Nyt se on mahdollista, kun tietää, minkä tilan portaat vaatii.

   Poista