sunnuntai 4. elokuuta 2013

Pitsiä ja kiuaskiviä

Kun minulla oli akvaario (tai kaksikin), oli siellä välillä karkeampaa pohjahiekkaa kuin hieno hiekka. Ostin muistaakseni jotain englantilaista rantakiveä (tai jotain sinnepäin), kuitenkin meren hiomia pikkukiviä, jotka tuntuvat käteenkin mukavan siloisilta. Kun mulla ei ole tapana heittää käyttökelpoista tavaraa hukkaan, on nämäkin hiekat kivineen olleet sankossa odottamassa uusiokäyttöä. Tänään sitten muistin nämä kivet, kun mietin kiukaan kiviä ja kävin hakemassa ämpärin aurinkoon valikointia varten. Rasiassa on reilusti kiviä, kaikki eivät mahdu kiukaaseen mitenkään, mutta voinpahan valita parhaat päältä. Alla mallauskuva, miltä kiuas tulee näyttämään, kunhan saan vielä reunat fiksattua turvallisemmaksi. Kiukaan materiaali oli mulla pitkään mietinnässä: ajatus oli, mutta mistä sopivan jäykkä materiaali. Kätköistäni löytyi vanha siivilä, jossa oli sopivan vahvuista metalliverkkoa. Olihan muuten tiukassa purkaa se siivilä! Mutta sitkeys palkittiin ja leikkasin verkosta sopivan palan ja pyöräytin sylinterin muotoon.
Tuohon laattojen ja puuseinän rajalle tulee tietysti väliseinä erottamaan saunan suihkutilasta. Mietin aikani, mistä ihmeestä seinän teen, sillä sen pitää olla läpinäkyvä ainakin osittain, muuten sauna jää ihan pimentoon. Löysin sitten hyllystäni muovikotelon, jossa on sopivan "maitolasinen" pinta ja siitä leikkasin sopivan palan seinäksi ja toinen pala tulee tietysti etuseinäksi saunaan. Reunoihin liimasin rimaa vahvikkeeksi.
Kylppäriremontti siis jatkuu vielä. Tänään sain muuta kivaa sisustukseen. Ystäväni Maikki on kova tekemään käsitöitä ja sain hänet houkuteltua tekemään jotain juttuja nukketaloon. Mattoja on tulossa kangaspuissa ja virkkauksia olen jo saanutkin. Tässä kuvassa tänään saamani hieno pitsiliina ja jo aikaisemmin saamani torkkupeitto, joka on virkattu isoäidinneliöistä. Mulla jäis varmaan tekemättä. Tai ehkä voin yrittää sitten, kun mitään muuta tekemistä talossa ei enää ole :) Mutta kiva, kun toiset osaa ja viitsii! Kiitos kovasti!

2 kommenttia:

 1. ...Niin missä kaapissa sulla on kaikki tuo "tätä-voi-joskus-johonkin-tarvita"-kama? Tuotokset on kyllä hyviä:)
  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kaikki on siellä käytössä olevien tarpeellisten tavaroiden joukossa. Onneksi vanhassa talossa on suhteellisen paljon säilytystilaa - vaikka tulee välillä raja siinäkin vastaan. Nyt kerättävät "roskat" on omassa kaapissaan :)

   Poista