maanantai 24. helmikuuta 2014

Pesukone

 
Siinä se nyt on, pesukone tai niinkuin Nella sanoo: konee. Tämä tosin ei pese kovinkaan suurta pyykkimäärää kerrallaan, mutta eihän Lilli kovin paljon sotkekaan :) Tämä kone on tehty ihan proosallisesti vanerista, muovipurkista (valmis saranaluukku), tuikkukiposta, teipistä, liimasta ja maalista. Lisäksi etuseinään lehtimainoksesta leikattu sopivan kokoinen käyttöpaneeli, joten näyttää kohtuullisen aidolta. En ole taaskaan tyytyväinen maalausjälkeeni, mutta ehkä tämä välttää kylppärin hämärässä nurkassa.

Muutava tekovaiheen kuvakin tuli otettua.
Rei'itin tuikkukipon parsinneulalla, että vedet pääsevät pois rummusta. Liimasin rummun koneen sisälle etuseinään kiinni ja varmuuden vuoksi vielä teippasin sen ilmastoititeipillä kiinni, ettei irtoa niin helposti, jos/kun luukkua avataan ja suljetaan. Mietin ensin pitkään, teenkö avattavaa luukkua ollenkaan, mutta sitten hoksasin kätköissäni olevan pieniä siskolta saatuja lasten maalipurkkeja, joista pohjan pois leikkaamalla saa oivallisen ja sopivan kokoisen luukun koneeseen.


8 kommenttia:

 1. Hah - paras on tuo reijitetty tuikkukippo :) Ja toki muistan tuon luukun maalipurkinkin - kaikelle on siis käyttöä! Mistä noita ideoita oikein tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli hyvä keksintö tuo tuikkukippo. Sitäkin piti jonkun aikaa miettiä, kunnes hoksasin. Ideoita on netti täynnä ja onneksi mm. facebookin nukkekotiharrastajat-ryhmässä niitä myös jaetaan. Eilenkin ihastelin espressokeitintä, sellaista mutteripannua kuin meilläkin on ja pahoin pelkään, että ohjetta pitää kokeilla lähiaikoina. Tuikkukipon metalli voi siinäkin jalostua uuteen tarkoitukseen.

   Poista
 2. Tältä niin loppuu sanat. Ja tää niin toistaa itseään :) Huikeeta!

  VastaaPoista
 3. Todella upea ja aidon näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse en ole ihan tyytyväinen tuohon maalipintaan, mutta muuten kyllä.

   Poista
 4. Jees, oikein hyvin ideoitu pesukone.
  Minäpä kokeilen näin kans.
  Noita pieniä maalipurkkeja löytyy vaikka kuinka minulta, kun ennen harrastettiin numeromaalausta.
  Kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista