sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Laskiaispullia

Kun sain uuden Maria Malmströmin kirjan Nukkekoti Väinölän vuosi, selasin sen heti läpi ja ihastelin upeita töitä ja ohjeita. Olin jo kesällä ostanut Fimo softia lajitelman ja massat odottivat kaapissa tekijäänsä. Näiden suhteen oli vähän sama kuin sähkötöiden: aloittamisen korkea kynnys. Päätin aloittaa leipomuksista Marian ohjeiden mukaan. Sekä laskiaispulliin että omenapiirakkaan tarvittiin samanlaista sekoitusta valkoisesta, keltaisesta ja ruskeasta massasta ja koska viikon päästä on oikea laskiaissunnuntai, oli nyt oivallinen aika tehdä niitä. Nämä kun eivät enää kuiva eivätkä pilaannu :)
Olihan se melkoista ripellystä. Pullien halkaisija n. 4 mm, omenapiirakkavuokana pullon kruunukorkki ja omenalohkot leikataan halkaisijaltaan n. 3 mm:n tangosta. Minä en ole mikään leipoja 1:1 elämässä, mutta olen sentään muutaman omenapiirakankin tehnyt oikeasti ja tämä ei paljon siitä poikennut omenalohkojen laittamisen suhteen. Tosin oikeasti laitetaan yleensä ensin ne lohkot ja sitten täyte, nyt piti tehdä toisinpäin. Silote olisi saanut olla löysempää, olisi ollut helpompi työstää, mutta niillä tehtiin mitä talosta löytyi. Pullien lakkaukseen piti käyttää väritöntä kynsilakkaa, kun tajusin, että spraylakka saa pullat lentämään taivaan tuuliin :) "Raesokeri" jäi vieläkin turhan karkeaksi, vaikka moneen kertaan pienin palasia. Mutta kelvannee.
Omenapiirakan päälle ripoteltiin ohjeen mukaan hieman kanelia, joten sentään siitä tuli edes aito tuoksu. Rakastan kanelin tuoksua!
Eilen löysin jotain toimistotarvikkeita, joista tajusin tulevan näppärästi pikkulaukkuja. Lilli sai tällaisen iltalaukun, jonka hihna on kaulaketjusta:
Pesukonekin ilmestyi kylppärin nurkkaan. Sen ja suihkun väliin pitää saada vielä seinäke, eihän pesukone saa kastua suinkuteltaessa - varsinkaan, kun pyykkipulveripaketti on koneen päällä. Johan se paakkuuntuu käyttökelvottomaksi, jos kastuu.
Akvaariontekoiltana leikkelin tekokukasta lehtiä myös anopinkieleen. Sivelin hieman keltaista akryylimaalia lehtien reunoihin, jotta näyttäisi aidommalta.

Päivitetty 27.2.: laskiaispullien "resepti" löytyy täältä: http://www.tammi.fi/documents/10157/6f5dfdd2-bd6a-4a1e-a522-8109c1118f23

8 kommenttia:

 1. Hei - miten oot värkännyt tuon pesukoneen, kun näyttää niin aidolta? Hienoja juttuja taas, mutta niin pieniä, niin pieniä, että taas alko sormia kolottaan… ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdinkin laittaa tekovaiheen kuvia pesukoneesta. Täytyy korjata puute huomenna, tänään ei enää viitsi.

   Poista
 2. Omenapiirakka on ihan paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin, kun mukana on se ihana kanelin tuoksu!

   Poista
 3. Voi ihania ihan kaikki! Omenapiirakasta on kyllä tullut niin täydellinen että heti teki oikeasti mieli pala piirasta, nam! Saanko jakaa blogilinkkisi ja pullat/piirakan Väinölän facebook sivuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tietysti saat jakaa, sinultahan tämä ohjekin on.

   Poista