lauantai 1. helmikuuta 2014

Kynttiläkruunu

Kun näin facebookissa yhden nukkekotiharrastajan tekemän kynttiläkruunun, iski heti: tuon tahtoo tehdä. Tänään kävin kaupungilla ostoksilla ja menin käymään myös paikallisessa Kesportissa kysymässä koukkuja. Myyjämies halusi tietysti ensin tarkennuksen, että mitä koukkuja oikein halusin ja sanoin tarvitsevani uistelukoukkuja. No niitähän löytyi monen kokoisia ja ostin pari eri kokoista varmuuden vuoksi. Myyjä jotenkin arvasi, että "ei taida tulla ihan normaaliin käyttöön" ja kerroin hänelle, että näistä tulee nukkekodin kynttiläkruunuja. Mies oli samaa mieltä, että koukkujan on ihan oikean mallinen siihen tehtävään, mutta ei hän aikaisemmin ole sellaiseen käyttöön koukkuja myynyt. No nyt on :) Maksoi huikeat 0,50 euroa.
Ensi töikseni viilasin väkäset pois koukusta, etten saa niillä revittyä omia käsiäni. Tylsytin vähän myös koukun päätä ja sen jälkeen spraymaalasin isomman koukun vannehopealla. Sitten vaan koristelemaan. Ohutta metallilankaa ja siihen helmiä, ei se juuri muuta kaipaa. Joku, joka tykkää enemmän koristellusta, lisäisi ehkä tuohon vielä jotain, mun mielestä noin on hyvä. Kynttilämansetit ostin kangaskaupasta, jotain korunosia.
Kynttilät tein kuten fb:n kuvassakin oli tehty: pumpulipuikon varsi sopivan mittaiseksi pätkäistynä, maalattu valkoisella akryylimaalilla ja sisään mustaa rullalankaa sydämeksi.
Lillin keittiöön on ilmestynyt myös uusi jakkara. Sen valmistukseen on tarvittu yksi kuohuvan juoman metallisuojus, vähän pahvia, kangasta ja liimaa.

PS. Se alkuperäinen kynttiläkruunun inspiroija löytyy täältä: http://pikkuruista.blogspot.fi/

8 kommenttia:

 1. Onpa soma!! =) Tuollaiset pisaran malliset helmet on kyllä tuohon ihan täydellisiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen samaa mieltä, nuo helmet sopivat hienosti. Onneksi niitä on tullut hankittua.

   Poista
 2. Hieno!!! Ja jakkarakin vallan mainio :) Miten musta tuntuu, että Lilli joutuu vielä laajentamaan kotiaan, kun tätä vauhtia sisustelee…!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lilli varmaan jakaa tavaroita eteenpäin, jos huusholliin ei kaikki mahdu. Onhan niitä kaikenlaisia tarvitsijoita :)

   Poista
 3. Miten voi ollakin aivan kuin tehty kattokruunuksi tuo uistelukoukku. Olen täällä aivan äimänä. Sehän taas on neula ja kai siitäkin voi tehdä nukkekotiin vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, neula toimii oikein hyvin esimerkiksi neulepuikkona tai saranana tai jonain muuna, mitä milloinkin tarvitaan. Itse kun ei kaikkia keksi, niin onneksi on muita, joilla on parempi mielikuvitus ja heiltä voi lainata ideoita.

   Poista
 4. Huvitti kanssa tuo jakkara. Mitäs siellä kaupassa olet kertonut? Vai tyyliin, että tämä tulee ihan vaan nukkekodin jakkaratarpeiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkaravärkit ei ole edes omia ostoksia vaan kaverilta saatu :) En siis ole käynyt kertomassa Alkossa, että jakkaratarpeita minä tässä vaan... :D Kuohujuomaa tulee ostettua niin harvoin, että en edes muista, milloin viimeksi.

   Poista