sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Jääkaappi

Nyt Lillillä on jääkaappi. Jotain ruokiakin - ja varsinkin colajuomia - löytyi jääkaappiin laitettavaksi. Suurin osa näistä on ostoksia viime kesältä Savitaipaleen nukkekotimarkkinoilta, mutta nuo hyllyllä olevat colatölkit on itse tehtyjä samoin kuin tuo leipä alimmalla hyllyllä. Ensi viikolla saan lisää jääkaapin täytettä, kun innostuin ostamaan nukkekotikirppikseltä netistä vähän herkkuja :)

Vähän mua harmittaa, että tuo käyttämäni vaneri hieman taipuu ja sen takia ovi ei asetu kovin tiiviisti kiinni, mutta tämä jääkaappi ei olekaan luokiteltu sähkönkulutuksen mukaan. Kyllä tämä varmaan asiansa ajaa ja jos ei, niin tehdään sitten uusi paremmista tarpeista.
Saranan tein kapeasta kangasnauhasta ja siihenkään en ole ihan tyytyväinen. Mutta se toimii, joten olkoon. Oven hyllyt ovat partahöylän teränsuojuksia ja tuo ylin pieniempi lokero ties mikä korkki tai suojus, joka löytyi romulaatikosta. Jääkaapin hyllyinä on millin paksuinen pleksi, jota alun perin ostin ikkunoita varten palasen, mutta ikkunat tein lopulta ohuemmasta pleksistä.
Jos olis 1:1 keittiössä, jääkaapin oven olisi parempi olla saranoiltu oikealle, mutta tässä tapauksessa leikkiminen on helpompaa, kun sarana on vasemmalla. Jotain sentään älysin ajatella, kun suunnittelin jääkaappia.

Kävin perjantai-iltana Ikeassa. Olin saanut Facebookin nukkekotiharrastajilta vinkin Ikean valaistusta kuutiosta, jonka koko on 24x24x24 cm. Etsin sitä aikani valaisinosastolta enkä löytänyt. Löysin myyjän, jolta kysyin Synas-valaisinta ja myyjä tarkisti tuotteen koneelta, kun ei heti tiennyt siitä mitään. Sen sijaintipaikka olikin lastenosasto, joten takaisin yläkertaan, jossa lasten tavarat olivat osittain pressujen takana piilossa, kun siellä tehtiin jotain uudelleenjärjestelyitä tai remonttia, mitä lie. Löytyihän se kuutio esillä hyllyllä, mutta myyjältä piti taas kysyä, että missä näitä paketteja on. Ei mulla käynyt mielessäkään, että nekin olisivat koottavia kapistuksia, mutta niin vain oli litteä paketti eli kaikki osat erikseen. Kokoaminen oli onneksi helppoa, palaset piti vain laittaa oikein päin paikoilleen ilman mitään työkaluja. Tästä taitaa tulla ainakin aluksi sellainen terassi/viherhuone tai jotain omaan olohuoneeseen koristeeksi ja pieneksi valoksi.
Valo on siis tuolla pohjalla, joten täytyy jättää reunoilta vähän vajaaksi sisustaminen. Jos tekis terassilaudoituksen ja siihen kasveja ja istumapaikan ja ja ja...
Nostin malliksi Lillin lepotuoleineen laatikkoon. Lillillä on hartioilla uusi huivi, jonka tilasin Teijalta nukkekotikirppikseltä. Se on hieno.

6 kommenttia:

 1. Wow, mikä jääkaappi! Vain kylmyys puuttuu - ehkä? Ja älä nyt kuitenkaan niitä valoja ala värkkäämään sinne, kunhan läpällä heitin silloin…:)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno jääkaappi. Kokeilin itteki tehä tollasen. Saisinko linkata sun blogin mun blogiin (nukkekotikanerva.blogspot.fi). Sitten sieltä pääsis linkkii painamalla kattoo sun blogist ohjeen. Kävisikö?
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti saat linkittää. On vain kiva, jos jollekin on ohjeesta hyötyä.

   Poista