torstai 31. lokakuuta 2013

Kynttiläaikaa

Pyhäinpäivä lähestyy ja se on perinteisesti meillä sitä aikaa, kun alkaa kynttilöiden polttaminen lisääntymään. Näköjään tämän nukkisprojektin myötä heräää into tehdä kaikkea ajankohtaista myös minikoossa. Viime sunnuntaina ryhdyin kokeilemaan kynttilän tekemistä. Olen tehnyt kastamalla kynttilöitä joskus melkein kaksi vuosikymmentä sitten viimeksi, joten nyt sai sitten verestää muistojaan. Otin muutamasta tuikusta steariinit ja pilkoin ne emalimukiin, jonka laitoin vesihauteeseen, jotta steariinit sulaisivat käyttökuntoon. Muki piti kiinnittää kattilaan puristimella, jotta pysyi pystyssä.
Otin kalastajalangasta pätkiä, jotka pilkoin osiin niin, että jokaiseen kynttilään tuli sydämeksi yksi langansäie. Sitten vaan kastamaan sulaan steariiniin ja välillä jähmettymään ja taas uusi kierros. Kynttilöistä tuli todellakin käsintehdyn näköisiä, jota ne siis oikeasti ovatkin :) Nyt jälkeenpäin tajusin, että minun olisi pitänyt tehdä lyhyempiä kynttilöitä, olisi ollut paljon helpompaa. Nyt pitkiä, ohuita kynttilöitä piti lyhentää, kun näyttivät niin hassuilta tekemissäni kynttilänjaloissa. Kynttilänjalkojen ohje löytyy kirjasta Eija Sirjonen: Hienoimmat nukkekotini.

Pöydällä Maikin kutoma poppanaliina, jonka päälle oli hyvä asetella upouudet kynttilät jalkoineen.

4 kommenttia:

 1. ...Ei jestas :) - mitä seuraavaksi? Upealta näyttää kyllä! Pitäskö sun myydä ne loput kynttilät hyvään hintaan? Mun sormet on jo ihan koppuralla ja se on kyllä sun syy :):):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niille kynttilöille löydy käyttöä. Että mitäkö seuraavaksi.... hmm, yksi mielenkiintoinen joulukuusen ohje syyhyttää sormia.... jotka eivät ihan ole koppurassa :D

   Poista
 2. Ei voi taas kuin ihmetellä :) Mitenkäs tuo kynttilänjalka on tehty? Mistä roskista tällä kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilänjalkoja ei ole tehty varsinaisista roskista, jos nyt ei oteta lukuun pieniä vanerinpalasia, joita tarvittiin pari kappaletta. Muut osat ovat helmiä ja paljetteja. Lisäksi maalia ja liimaa.

   Poista