keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Amppeli ja muuta pientä kivaa

Viikonloppuna olin koiraharrastuksessa toimistohommissa ja siinä tehtävien lomassa askartelin pari makrameeamppelia. Ohje on kirjasta Näperryksiä (978-951-50-2155-7). Tämäkin ohje kuuluu sarjaan "pakko tehdä, on niin mielenkiintoinen". Jonkun aikaa meni, ennen kuin sain juonesta kiinni, mutta sitten osasin tehdä solmut jo ilman ohjettakin. Samassa kirjassa oli myös metallilangasta tehdyn kukkatelineen ohje ja sitäkin piti kokeilla. Se ei mennyt ihan kuin strömssössä. En tiedä, mitä ohjeessa mainittu floristin metallilanka on, rautalankaa se ainakaan ei ole! Yritin nimittäin tehdä ohjeen vahvuisesta rautalangasta telineen, mutta langat eivät suostuneet kiertymään toistensa ympärille ohjeen mukaan. Siispä tein oman pään mukaan ja kiersin ohuemman rautalangan paksumpien ympäri ja se saa kelvata toistaiseksi. Täytyy yrittää joskus uudelleen erilaisesta metallista.

Amppelissa oleva kukka on työkaveriltani Tiinalta, joka toi viime viikolla pussillisen pieniä kivoja tavaroita. Kiitos Tiina, kyllä näille paikka löytyy!

4 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika, kuinka pieniä juttuja nukkekodissa jo on! Ja nyt on ihan oikeesti käsi turvoksissa... Mistäs se työkaveri oli nuo pienet tavarat löytänyt?
  t.systeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiinalla oli ollut nämä lokerikossa (kastissa) ja halusi luopua niistä. Mullakinhan oli sellainen joskus, missähän ne tavarat mahtavatkaan olla... pitänee mennä penkomaan ullakkoa.

   Poista
 2. Voi, miten kodikasta :) Amppelit on tosi hienot. Ihan aidon näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aito amppeli, koko on vaan vähän mini :) Kiitos kehuista!

   Poista