lauantai 26. elokuuta 2017

Keittiö valmistuu

Nyt alkaa keittiö näyttää ihan asuttavalta ja käytettävältä, sillä paikalle saatiin vihdoin myös jääkaappi. Sitä kyllä teinkin kuukausia! Ohjeena käytin Nukkekoti-lehdessä 3/2016 Smeg-jääkaappipakastin pahvista -nimistä Lea Katajamäen laatimaa ohjetta. Ohje oli oikein hyvä ja selkeä, mutta minä ja puupahvi ei sovita yhteen. En ymmärrä miten sitä olikin vaikea työstää ja varsinkin saada maalattua tasaista pintaa. Saranat olivat oma luku sinänsä, en meinannut saada niitä pysymään millään ja lopulta ovi ei pysy kunnolla kiinni ilman tarravahvistusta. No, ei sitä tarvi jatkuvasti olla aukomassakaan :)

Kahvoiksi löysin kaksi samanlaista kuulakärkikynää, joiden pidikkeistä leikkasin sopivat pätkät kahvoiksi.

Keittiö ei vastaa kooltaan 1:1 talon keittiötä, sillä huoneiden kokoa pienennettiin, jotta nukketalosta ei tulisi liian hankalan kokoinen käsiteltäväksi. Huonekorkeutta lisättiin vähän korkeammaksi ihan tarkoituksella, niin sisustaminen on helpompaa. Tässä yksi kuva meidän oikeasta keittiöstä:
Tämä kuva on siis 1:1 keittiöstä, Gaiakin pääsi kuvaan mukaan.
Jääkaappi sijaitsee toisella seinustalla vesipisteeseen ja hellaan nähden. Nukkekodissa siihen ei mahtunut jääkaapin lisäksi kuin pieni pöytätaso, jonka alla on laatikosto. Laatikoston tein tulitikkulaatikoista, joiden etureunaan liimasin valkoiseksi maalatut etulevyt. Vetimiksi liimasin rautalangasta väännetyt kahvat.

Oikeassa keittiössä tuossa seinustalla mahtuu olemaan vielä siivouskomero jääkaapin vasemmalla puolella ja pöytätaso on reilusti laatikostoa pitempi. Mutta nyt siis näin, muuta ei tilaan mahdu. Hyllykkö on tehty ohuesta vanerista ja maalattu akryylivärillä.

Laitoin erinäisiä tavaroita hyllyille ja tankoon riippumaan. Tiskipöydällä on sienisato käsittelyssä.

4 kommenttia:

 1. Todella hieno jääkaappi! Minikoossa voi aina vähän soveltaa, näyttää silti ihan teidän keittiötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole onneksi tarkoituskaan tehdä ihan pienoismallia meidän kodista, joten tällainen soveltaminen on ihan jees.

   Poista
 2. Hyvä on jääkaappi, ja kivan näköinen keittiö muutenkin.Itse en enää viitsi juuri tehdä aukaistavia ovia, kun en koskaan niitä kuitenkaan aukaise. Oma 1:1 keittiöni on niin tylsä, etten ikinä viitti siitä tehdä kopiota :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin "taistelen" sen kanssa, teenkö aukeavat ovet vai en. Kaikki ovet eivät aukea kaapeista, mutta joitakin teen aukeavaksi ihan sen takia, että jos joskus leikityttää :)

   Poista