lauantai 12. elokuuta 2017

Katto

Pelkkä tasainen ruskea vesikatto alkoi näyttää niin tylsältä, joten päätin tehdä sille jotain. Ostin (muistaakseni) Lidlistä paketin kartonkia, jonka toinen puoli oli aaltomainen. Paketissa kaikki arkit olivat eri värisiä, mutta se ei haitannut, sillä ruskea maali tulisi peittämään ne kaikki. Ruskea maali oli pari vuotta vanhasta purkista, josta oli maalattu ulkona ikkunan vuorilautoja ja muuta paikkausmaalin tarpeessa ollutta kohtaa talossamme. Nytkin maalasin ensin pari auringon haalistamaa vuorilautaa tien puolen ikkunoista ja sitten vasta katon maalaukseen.


Laitoin ensin "pihanpuolen" valmiiksi ja kun se näytti kutakuinkin kelvolliselta, uskalsin liimata kartongit myös toiselle puolelle. Vähän jännitti alkuvaiheessa, kun märkä maali sai kartongin kupruilemaan, että mitähän tästäkin taas tulee. Onneksi lopputulos on kohtalaisen siisti, kun maalikerrokset kuivuivat.
Mainitsin viimeksi, että jääkaapin teko on loppusuoralla. Juu ja voi olla että jääkin siihen. Hemmetin saranat! Yritän vielä saada ovet pysymään siististi kiinni....

Laitoin verhoja ikkunoihin myös kuistille. Keittiön sisustaminen odottaa siis edelleen jääkaappia, joten teen välillä kaikkea muuta pientä puuttuvaa. Ensi viikolla alkaa taas kerhokin, kiva juttu. Siellä tulee tehtyä sellaisia juttuja, joita välttämättä ei kotona saisi aikaiseksi.


Kuistin ja eteisen verhot on kiinnitetty yksinkertaisesti kaksipuolisella teipillä, sillä verhot ovat pitsinpalasia. Oikeastikin mulla on noissa paikoissa verhot kiinni vaijerilla eli ei ole mitään massiivista tankoa niitä varten.

2 kommenttia:

  1. No oot sinä taas värkänny! Kyllähän se on tutun näköinen talo, pitäiskö sun laajentaa askartelua ja tehdä pihamaakin koiraportteineen...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihamaa tarvii sen verran paljon tilaa, että ainakin tässä vaiheessa jää tekemättä. Onhan tässä vielä paljon muutakin värkkäämistä :)

      Poista