lauantai 14. helmikuuta 2015

Tuliaisia Miniaturitaliasta

Olin viime viikonloppuna Milanossa Miniaturitalia-messuilla. Ne järjestettiin 11. kerran, mutta mulle tasan ensimmäiset nukkekotimessut ulkomailla. Menin Päijät-Hämeen nukkekotiyhdistyksen järjestämälle reissulle, vaikka en yhdistyksen jäsen olekaan, mutta kun satuin huomaamaan ilmoituksen järjestettävästä matkasta, innostuin heti. Kysyin, pääseekö mukaan ja sain myöntävän vastauksen, joten lomaa töistä ja reissuun. Lähdin jo keskiviikkona kotoa, torstaiaamuna lähti lento Helsingistä Milanoon ja siellä oltiin puolen päivän maissa paikallista aikaa. Hotelli Michelangelo oli kivenheiton päässä keskusasemasta, joten sinne oli helppo mennä ja ennen kaikkea myös ne messut järjestettiin siinä samassa hotellissa.

Torstai-iltapäivä ja perjantai olivat vailla varsinaista ohjelmaa, joten silloin pystyi lähtemään kaupungille vaeltamaan. Perjantaina olisi ollut workshoppeja, mutta italiankieliseen työpajaan osallistuminen ei tuntunut järkevältä. Vaelsin siis kaupungilla kajaanilaisten Kaijan ja Lean kanssa ja meillä oli kovin hauskaa, vaikka taivaalta tuli välillä räntää, välillä silkkaa vettä. No, tulee sitä Suomessakin. Katselimme nähtävyyksiä ja kiertelimme askartelu- ym. kauppoja, mutta rahaa piti säästää ennenkaikkea messuille. Siellä sitten olikin vaikka mitä tarjolla! Lauantain ja sunnuntain vietimmekin Anitan kanssa tutkaillen ja shoppaillen :)


Ensimmäisessä kuvassa on valikoima ostoksiani. Ihana moderni hyllykkö on Mini Home Decor-pöydästä, samoin kuin kolme pyöreäkulmaista hyllyä ja mustavalkoinen tyyny. Aivan ihana yleiskone on Piccole tentazioni-pöydästä samoin kuin hyllyllä oleva kokkiveitsi ja ruukku. Eiffeltorni,rypäleet ja sipulit löytyivät Miniature d'arte-pöydästä, jossa oli myös monenlaista muuta sälää, kuten muovipurkkeja.

Lasilautanen (tai muovihan se taitaa olla) on Minimaniasta (muistaakseni), sieltä myös koristelemattomia muovipurkkeja omiin askarteluihin.
Angie Scarrilta ostin fimotankoja. Ehkä tuon munan olisi osannut tehdä itsekin, mutta nuo muut menee kyllä liian vaikeaksi - ainakin tällä kokemuksella. Ostin myös pari lehtimuottia häneltä.

Varsinaisten ostosten lisäksi siellä oli paljon ihanaa nähtävää: roombokseja, muutama nukketalo, mini vs. real -kilpailu. Näistä en tiedä voittajia, mutta tuo mini vastaan oikea oli hauska kilpailu. Siinä oli aiheena kaktukset ja monella eri tekniikalla oli toteutettu erilaisia kaktuksia. Minua viehätti eniten virkattu mikäliekaktus, josta kuva tähän:Lopuksi vielä kuva ostoskasastani, josta puuttuu helmihatut ja muu pieni sälä, jota ostin helmikaupasta :)

6 kommenttia:

 1. Ohhoh - kuvia katsellessa tuntui, että oltais jossain 60-luvun kodissa! MIelenkiintoista muotoilua - ja tosi upea punainen yleiskone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hieno, nimenomaan punainen yleiskone :) En voinut vastustaa, kun tuollaisen näin.

   Poista
 2. Arvasin että olet ulkomailla! Jotenkin musta tuntui siltä. Mutta en arvannut että minimaailmoja ihailemassa Perlusconin maassa. Vähänkö siellä on varmasti ollut hienoja. Näin voi helposti päätellä tuliaisten luonteesta ja määrästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä oli paljon katsottavaa, niin messuilla kuin kaupungillakin. Tykkäsin vanhoista rakennuksista ja ihanista parvekkeista kasveineen, vaikka tähän aikaan vuodesta ne varmasti eivät olekaan parhaimmillaan. Ja lasagnea, risottoa ym. paikallista, NAM, - pizza minkä söin oli pettymys.

   Poista
 3. Kiitos Päivi mukavasta matkaseurastasi. Aika meni kuin siivillä ja mitään turhaa ja asiatonta emme tietenkään investoineet. Kaikelle valmiille näyttää paikka löytyneen jo omassa nukkismajassani. Vielä on monta juttua kesken (lue aloittamatta), materiaalejakin nöytän enää vain paketin kerrallaa. Toivottavasti tapaamme uudelleen, jotta pääsemme toteuttamaan huviveron mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ja Lealle oikein mukavasta seurasta ja hauskoista hetkistä. Ehdottomasti ostimme vain täysin tarpeellisia tavaroita. Minulla kaikki tavarat eivät ole vielä löytäneet paikaansa, mutta se on vain ajan kysymys. Toivottavasti todellakin tapaamme näissä merkeissä uudelleen!

   Poista