lauantai 21. helmikuuta 2015

Potkuri

Viikon päästä menemme pystyttämään näyttelyn nukkekodeista ja roombokseista Joensuuhun kauppakeskus Metropolin näyteikkunaan. Koska maaliskuun alkupuolella on Kontiolahdella ampumahiihdon MM-kilpailut, on ikkunassakin ainakin osittain talvi. En ole mikään suksi-ihminen, joten tein potkurin ulkorekvisiitaksi. Ohje löytyy Maria Malmströmin kirjasta Nukkekoti Väinölän vuosi. Ohjeessa annetaan vinkki, että jalakset voi tehdä vaikka tuulilasinpyyhkijän sisältä löytyvästä metallista ja sattumalta mies vaihtoi autoonsa uudet tuulilasinpyykijät toissa viikolla ja oli jättänyt mulle hyödynnettäväksi ne vanhat. Puretun pyykijän sisältä löytyikin käyttökelpoista kamaa. Tämä oli osasyynä siihen, että nyt sain inspiraation tehdä potkukelkan.
Puuosat on tehty valmiiksi sorvatuista tikuista, istuinosassa on tulitikkuja ja jäätelötikkuja. Pystyt reunapuut olisivat saaneet olla halkaisijaltaan vähän paksumpaa puuta, nyt oli hankala saada sopiva reikä johon pujottaa selkänojan välipuu. Mutta kyllä valmis lopputulos näyttää ihan potkurilta!


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Sitten vaan potkuttelemaan...

   Poista
 2. Ihana tämä ja toivottavasti palaa ehjänä kotiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei ole ehjä niin korjataan, liima on keksitty sitä varten :)

   Poista
 3. Tuulilasinpyyhkijän sisäosia... :) Ei voi olla totta! Naurattaa taas ihan kauheasti. En ikinä keksisi edes että siellä on sisällä jotakin käyttökelpoista. Potkuri on ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään olisi älynnyt ryhtyä tuulilasinpyyhkijää purkamaan, ellei Maria olisi kirjassaan sitä vinkannut. Mutta nykyään tulee jo kaikkea poisheitettävää katsottua sillä silmällä, että mitä se voikaan sisältää käyttökelpoista.

   Poista