sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Purkkituoli

Meillä oli viime kerralla kerhossa aiheena helpot huonekalut ilman isoja työkaluja. Minna oli tehnyt kokeeksi muutaman rahkapurkkituolin ja hyvän ohjeenkin tuolien tekoon. Siispä minäkin otin mukaan rahkapurkin, jossa oli vähän muotoiltu pohja ja lähdin sitä työstämään nojatuoliksi. Tuolin päällystämiseen valitsin vähän turhan paksun paperin (melkein kartonkia), ohuempi olisi asettunut varmasti helpommin. Olin suikaloinut paperin valmiiksi paperisilppurilla :) No, liimalla tarttui paksumpikin paperi kiinni. Suikaleet olisivat saaneet jäädä pitemmiksi yläreunasta, niin taittaminen sisäänpäin olisi ollut helpompaa.
Siihen se sitten jäikin. Yritin toki tehdä myös pehmusteet, mutta se homma meni niin pieleen, että päätin tehdä työn kotona loppuun. Muu homma vei vapaa-aikani, joten vasta tänään sain aikaiseksi tehdä tuolin loppuun. Pehmusteeksi ohutta superlonlevyä kankaan sisään ja liimalla kiinni purkkiin sekä selkänojan että pohjan osuus. Repsottavat reunukset piilotettiin koristenauhan alle, kätevää. Alle keltaisista puuhelmistä jalat ja tuoli oli valmis.
Lakkasin ulkopuolen suikaleet, näyttävät paremmalta  käsiteltynä.
Lilli kävi testaamassa tuolin, mutta vielä ei ole hyväksynyt sitä kotiinsa.

6 kommenttia:

 1. Ns. roskasta näppärän näköinen tuoli! Pitää joskus kokeilla, meillä ei vaan kukaan syö rahkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskiahan riittää :) Myös joissakin jugurteissa tai viilipurkeissakin saattaa olla kivan mallisia purkkeja, joten kannattaa katsoa kaupassa sillä silmällä.

   Poista
 2. …Se on helppoa, kun sen osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, kun joku ensin kokeilee ja tekee ohjeen :)

   Poista
 3. Ihan kuin tuoli minun isoäitini kodista. Juuri tuollaista tyyliä hän rakasti ja väriä :) tosi hieno ja kekseliäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tästä tuli kiva näköinen, vaikka ensin ei meinannut tulla yhtään mitään.

   Poista