sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Sadetta ja kuraa

Koska tämä talvi ei tunnu kunnolla käynnistyvän, niin piti ryhtyä tekemään Lillille sontikka, ettei kastu ulkoillessa :) Itse asiassa tämä projekti on ollut pöydällä jo viikkoja, mutta on ollut muka niin kiire, että ei ole ehtinyt paneutua. Nyt sitten olin pitkästä aikaa koko viikonlopun kotona eikä tarvinnut lähteä minnekään minkään aikataulun mukaan, joten pystyin askartelemaan ja järjestämään askarteluhuonetta. Pöytä kyllä edelleen on kaaoksen vallassa.... kumma juttu.

Sateenvarjo on tehty coctailvarjosta, josta poistin foliopaperin ja leikkasin tilalle rikkoontuneen Marimekon sontikan kankaasta uuden kankaan. Mua harmitti hirveästi, kun tuo oikea sateenvarjo rikkoontui, mutta onneksi en heittänyt sitä pois vaan jemmasin sen yhteen kaappiin, josta löysin syksyllä, kun etsin ihan jotain muuta. Tein siitä sitten aukeavan ja suljettavan sateenvarjon nukkekotikokoon. Kädensija on fimosta.
Koska kunnon talvi ei tule, niin kura kantautuu sisään varsinkin koiran jaloissa (eihän koskaan ihmisten, eihän :)). Joku oli keksinyt miesten deodoranttipullon korkin olevan loistava imurin aihio ja kun näin kuvan facebookissa nukkekotiharrastajien sivuilla, päätin itsekin kokeilla samaa. Mies piti ensin ylipuhua ostamaan suihkutettavaa dödöä rollin sijaan, mutta ei onneksi ollut kovinkaan vaikeaa. Kun purkki vihdoin tyhjeni ja ryhdyin haalimaan muita tarvikkeita imurin tekoon, suurin ongelma tuli renkaista! Onneksi sitten sukulaisten luona löytyi rikkinäinen pikkuauto, jonka renkaat saivat uusiokäytön imurin pyörinä. Etupyörä on helmi.
Muut tarvikkeet: sähköjohto on nappikuulokkeiden piuhaa, töpseli rautalankaa ja eristysteippiä. Imurin letku on kengännauhaa, putki oli joku läpinäkyvä putki ja suulake on leikattu kertakäyttöpartahöylästä. Mustaa spraymaalia suulakkeen ja putken päälle, niin näyttää yhtenäiseltä. Vähän folioteippiä liitoskohtiin siistimään ja pitämään liitokset paremmin kasassa. Ei kun imuroimaan!

12 kommenttia:

 1. Ei oo todellista… tosi hienoja juttuja oot tehny! Sateenvarjo on kuin oikea ja imuri näyttää tosi tehokkaalta - taitaa olla turbo? Vaan tuohan johtaa siihen, että talossa täytyy olla myös sähköpistokkeet??? Menee kyllä ihan hifistelyksi jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ne pistokkeet siellä jossain.... leikisti. Koirahuushollissa pitää olla kunnollinen imuri ainakin näin kura-aikaan :)

   Poista
 2. Onpa ihana tuo sateenvarjo ja imurikin on oikein onnistunut! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin tykkään tuosta sateenvarjon kankaasta todella paljon ja harmittelen edelleen, kun en löydä enää tilalle uutta 1:1 samanlaista sontikkaa.

   Poista
 3. Aivan hillittömän hieno pölynimuri! Näyttää paremmalta kuin meidän oikea imuri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidänkin imuri näyttää tuon rinnalla aika köykäiseltä :) Teho on siis ulkonäöstä kiinni :D

   Poista
 4. Siis.... Mielettömän hienoja juttuja olet tehnyt 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitäähän sitä aina jotain näperrellä :)

   Poista
 5. Samaa mieltä kuin muut; aivan mieletön Miele :) Siis tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän sitä osaa kun muut keksii ensin hyvät ideat.

   Poista
 6. Niin, ja sateenvarjo myös on oikein hieno ja tarpeellinen. Lillillä on nyt oikein Marimekon sateenvarjo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sateenvarjoa tarvitaan ainakin Suomen säässä. Kun saisin vielä itsellenikin tuollaisen Marimekon koirasateenvarjon....

   Poista