perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vappumunkkeja ja tippaleipiä

Eilen oli nukkiskerhossa Fimoleivontailta. Koska vappu on ihan kohta, päätin tehdä munkkeja Lillin keittiöön. Maria Malmströmin kirjassa Nukkekoti Väinölän vuosi on hyvä "resepti" munkeille, joten ei tarvinnut ruveta pähkäilemään, miten niitä munkkeja leivotaan. Minä en ole mikään leipoja 1:1 elämässä, mutta olen sentään joskus munkkeja ja tippaleipiäkin tehnyt - tosin siitä on jo vuosia aikaa. Tippaleiville ei ollut mitään ohjetta, ne tein ihan omasta päästäni. Hauskoja kommentteja kyllä kuulin, miltä tippaleivät näyttävät, kun pyörittelin ohutta nauhaa epämääräisen näköiseksi keräksi.


Tein tippaleivät vähän vaaleammasta seoksesta kuin munkit ja pyörittelin nauhan niin ohueksi kuin pystyin ilman sen katkeamista. Loppumassasta tein patongin ja rinkelin, kun en jaksanut enää ohuenohutta narua pyöritellä.
Pellillä näkyy myös oransseja porkkanoita ja pääsiäismunia. Munista tuli kyllä aivan liian pieniä tai sitten munakuppi on liian iso, sillä muna hukkui siihen munakuppiin eikä munat edes pysyneet vääntämässäni munakorissa. Ei aina mene kuin Strömsössä... :)

Kotona tänä aamuna sitten tein loppuhommat: maalasin ruskealla väriä pintaan leivonnaisiin ja "sokeroin" munkit suolalla ja tippaleivät saivat "tomusokerikuorrutuksen" talkista. "Simapullo" pöydällä on viime viikonlopun ostoksia Lauran kaupasta Vääksystä.
Kävin eilen taas Pikkuruisessa Puodissa ostoksilla. Pääostosta en vielä paljasta, mutta tällainen nätti valkosipuliletti lähti myös mukaan.

6 kommenttia:

 1. Eiih…ihan liian pientä tehty taas…ei oo tältä planeetalta tuommoiset askartelut!

  VastaaPoista
 2. Ei taas ole totta :) Minimaailma rulettaa!

  VastaaPoista
 3. Niin herkullisen näköisiä tippaleipiä ja munkkeja! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä ovatkin minun ainoat vappuleipomukseni.

   Poista