tiistai 8. huhtikuuta 2014

Narsisseja

Siinä niitä nyt on, kannullinen narsisseja. Oikeastaan olisi pitänyt tehdä vessanpyttyä tai munia munakoriin, mutta sen sijaan halusinkin tehdä narsisseja. Ne kerta kaikkiaan kuuluvat kevääseen, kuten tulppaanitkin. Niitä en ole vielä yrittänyt tehdä :) Minnalta sain lopullisen inspiraation ja ajatuksen, miten homma pitää toteuttaa. Koska en saanutkaan lainaksi sopivaa kuviolävistintä, kävin ostamassa sellaisen Kätevästä Kädestä lauantaina. Samalla ostin rautalankaa (en tosin tähän työhön tarkoitettua vaan muuhun), värillisen paperipakkausen ja keltaista kreppipaperia.

Kokeilin ensin lävistää kreppipaperista terälehtiä, mutta totesin, että se ei ole hyvä idea. Lävistin sitten keltaisesta paperista (vähän vahvempaa kuin kopiopaperi) noita terälehtiä ja pyöräytin niitä hieman kuopalle. Leikkasin kreppipaperista suikaleen, josta pyöritin coctailtikun ympärille tuon keskiosan ja tietysti pienellä liimatipalla rulla kiinni. Liiman kuivuttua pyöräytin pyöreäpäisellä tikulla rullan toista päätä hieman levälleen. Enemmänkin olisi ehkä pitänyt, mutta menköön näin. Sitten vaan rulla liimalla terälehtiin. Kukkien varret leikkasin paperipäällysteisestä rautalangasta ja käänsin toisesta päästä parin millin väkäsen, johon kukka liimatipalla kiinni. Lehtiä leikkasin paperista ja yhden tekotulppaanin lehdestä. Koko komeus sitten tammikuussa printistä tekemääni kastelukannuun.
Pitää vielä väsätä ruukkuunkin narsisseja tai istutuslaatikkoon tai jonnekin.

4 kommenttia:

 1. Ihania tuli :) Ja tuo kannu on todella kaunis! Minä tein muutaman asetelman... Käy kurkkaamassa blokistani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin ihailemassa asetelmiasi ja näkee kyllä, kuka on ammattilainen ja osaa nämä hommat. Mun pitää ehkä yrittää jotain asetelmaa ja niitä pajunkissojakin :)

   Poista
 2. Hienoja kukkia ja tosi hieno kannukin! En oikein ymmärrä noita printtejä - siis oikeesti tulostetaan ja sitte kasataan? Eikö se kuiteskin ole aika vaikeeta, kun noin pieniä juttuja on kyseessä? Ärräpäät lentelee ja niin päin pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Printit on sananmukaisesti painettuja kuvia. Niitä voi itse tulostaa joiltakin sivuilta joko pdf:nä tai muuna kuvatiedostona, mutta mm. Minihali myy valmiiksi paremmalle paperille tulostettuja arkkeja, jotka sitten itse leikataan esineen tarvitsemalla tavalla ja näperellään ja liimataan kasaan. Minihalilla on hyvät teko-ohjeet videoituna nettisivuillaan. Jostain syystä mulla näissä kestää pinna älyttömän pitkään, ei ärräpäitä ollenkaan vaan korkeintaan huokailuja, että kun näkis :) Siihen auttaa onneksi kunnon työvalo ja tarvittaessa vaikka suurennuslasi, myös pinsetit on kasaamisessa tuikitarpeellinen työkalu.

   Poista