sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Sohvakalusto

Meillä oli eilen poikkeuksellisesti "koko päivän" nukkekotikerho eli menimme lauantaina klo 10 askartelemaan porukalla. Päivän aiheena oli pormestarin kalusto Maria Malmströmin ohjeen mukaan kirjasta Nukkekoti Väinölän tapaan (alkaen s. 94). Muutakin sai toki tehdä, joku näppärä oli tehnyt jo kaluston aikaisemmin. Yllättävän paljon aikaa meni pelkästään valmisteluihin. Olin sahannut vaneriosat jo kotona valmiiksi, mutta kangasosien, vaahtomuovi- ja pahviosien leikkaaminenkin vei aikansa, joten kerhossa sain vain puolivalmista aikaan. Siitä oli sitten hyvä jatkaa kotona, kun osia oli kuivunut valmiiksi seuraavaa työvaihetta varten.

Tein työn ihan ohjeen mukaan ja lopputulos on ilman muuta siistimpi kuin jos itse olisi pähkäillyt työjärjestyksen tai -tavan. Ohje kyllä kannattaa lukea ajatuksella ensin läpi, säästyy tyhmiltä virheiltä ja purkamiselta. Kun ohjeessa sanotaan "aseta istuimen kangasosa pöydälle oikea puoli ylöspäin", ei silloin kannata laittaa sitä nurja puoli päällepäin ja huomata laittaneensa liimaa väärälle puolelle. No, sormet oli liimassa muutenkin, joten pieni pyyhkiminen ei enää haitannut.
Käsinojien vaneri oli vähän turhan paksua, toisen nojatuolin käsinojat tulivat vähän kulmikkaat, mutta menköön. Toisiin älysin laittaa vetisempää liimaa, se ehkä auttoi taipumaan kunnolla. Jalkojen kohdalla vähän oikaisin. Nojatuoleihin löysin valmiit puiset mustat helmet, mutta niitä ei riittänyt sohvan jalkoihin asti, johon jouduin maalaamaan mustaksi toisen väriset vähän erimalliset helmet, mutta onneksi ovat riittävän samankaltaiset.
Demini hyppäsi sohvalle, kun vihdoin sellaisen sai kotiinsa :)

6 kommenttia:

 1. Vähän kait hieno sohvakalusto! Ei taida Lillin olohuoneeseen enää muuta mahtua - vai joko on seuraava projekti jo tekeillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan nitä projekteja suunnitteilla, mutta ei niistä sen enempää tässä vaiheessa. Ja ainahan voi vaihtaa kalustoa :)

   Poista
 2. Hieno!
  Minulla on muuten Paulalla tuo sohvakalusto valkoisena :) Tein vain nuo käsinojien pääliset myös kankaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä harkitsin myös käsinojien tekoa kankaasta, mutta jotenkin tuo viilu oli kivemman näköistä.

   Poista
 3. Hieno kalusto. Niin aidon näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin yrittää olla aidon näköistä. Kivaa hommaa joka tapauksessa.

   Poista