lauantai 22. maaliskuuta 2014

Jalkalamppu ja muutakin

Tällä viikolla nukkiskerhossa meillä oli aiheena lamput ja valaisimet. Minna oli tilannut nettikaupasta valmiita lamppuaihioita, joista voi tehdä haluamansa laisen valaisimen. Mä halusin tehdä jalkalampun. Jalaksi valikoitui puuhelmet, jotka alunperin olivat keltaisia, mutta kuten kuvasta näkyy, väri on vaihtunut. Väri ei ollut ainoa mikä vaihtui. Tein ensin varjostimen muovisesta tuikkivat-kiposta, mutta kun kotona rupesin katsomaan aikaansaannostani, tajusin, ettei runko ja varjostin sovi ollenkaan yhteen. Siispä suunnitelma B käyttöön ja leikkasin lääkemittakippoa vähän matalammaksi, päällystin sen kankaalla ja koristelin nauhalla - alkoi näyttää paljon paremmalta!
Tämä oli tilanne torstai-iltana.  

Mulla ei ollut kultamaalia, mutta kultatussi löytyi, joten sillä värjäsin keltaiset helmet kullanvärisiksi. Pitänee joskus parannella jälki kunnon aineella, nyt tussilla ei yltänyt joka paikkaan ja keltainen kuultaa joistain kohti, mikä ei ole kivan näköistä. Valaisimeen tule valo jalassa olevasta katkaisimesta. Tuon voi sijoittaa minne vain, koska paristoilla toimiva ledi ei vaadi mitään muuta.

Sain ystävältäni Maikilta viime sunnuntaina pari ryijyä ja muutakin pientä kivaa. Ryijylle piti kehittää tanko ja väänsin sellaisen rautalangasta. Pitäisi varmaan saada sellainen musta, ikäänkuin takorautainen malli aikaan. Toinen ryijy on punasävyinen, jospa siihen saisi mustan tangon.
Sininen ryijy on nyt Lillin makkarin seinällä sinitarrakiinnityksellä. Siihenkin pitää kehittää kunnon kiinnitys.

Mutta mikäs se on tuolla pesukoneen päällä?
Edelleen puuttuu se käsienpesuallas ja vessanpytty Lillin kylppäristä, mutta ehkä tässä jonain päivänä loppuu ulkohuussissa käynti :)

6 kommenttia:

 1. Hieno on lamppu ja parasta, kun se vielä toimii! Ja nyt kun on saatu pyykinpesuainekin, niin missä se pyykkiteline viipyy…? ;) Ja ne kaikki pikkuiset pyykit sitten siinä narulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykit kuivataan ulkona :) Mutta etkö sä huomaa sitä, mitä itse kaipasit joku aika sitten...

   Poista
  2. Ai niin, se hammasharja! Et kai sää onneton oo ite sitä värkänny? Nyt kyllä pakottaa sormia ja pahasti… :D Siinä hommassa tarvitaan jo pinsettejä!

   Poista
  3. Kyllä olen itse väsännyt ja ihan ilman pinsettejä. Salaisuus on siinä, että ensin liimaa varren olemassaolevan hammasharjan harjaksiin ja kun liima on kuivunut, leikkaa sitten minihammasharjan irti. Tätä(kään) en olisi itse hoksannut, mutta onneksi Minna vinkkasi tämän hyvän konstin.

   Poista
 2. Onko nukkiskerho ryhmä joka kokoontuu virtuaalisesti vai ihanko olette oikeesti naamatusten ja väkerrätte minimaailmoja? Siis kiinnostaa siinä mielessä, että onko täällä idässä harvaanasutulla seudulla useampiakin nukkekoteihin hurahtaneita ihmisiä kuin sinä :)
  Vähänkö hieno lampunjalka ja ryijy ja hammasharjan tekotapa on hauska oivallus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joensuun nukkiskerho kokoontuu pari kertaa kuussa ihan naamatusten ja väkerretään yhdessä kaikkea pientä kivaa. Hauskaa on saada toisilta hyviä neuvoja ja vinkkejä ja kannustusta sekä ottaa opikseen toisten onnistumisista ja välillä epäonnistumisistakin. Salaisia nukkekotiharrastajia löytyy vaikka mistä, täältä Outokummustakin. Hauska on myös "tavata" samanhenkisiä esim. Facebookin ryhmissä.
   Sekä lampunjalka että hammasharja on tehty kerhon vinkeillä.

   Poista