keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Pientä näperrystä

Minulla on kotona monta orkideaa, sekä perhosorkideoita (phalaenopsis) että muita lajeja. Tällä hetkellä niissä ei ole kovinkaan paljon kukkia (jonkun verran sentään), joten sitä korvaamaan piti ryhtyä kokeilemaan
täältä löytynyttä ohjetta. Ohje on oikein hyvä ja havainnollinen, mutta kuten tavallista, itse tekemällä se ei olekaan niin helppoa. Olisiko vika ollut liian ohuessa paperissa (käytin tavallista tulostuspaperia) vai tekijässä, sillä kukan muodon pysyminen kolmiulotteisena teki tiukkaa. Muutenkin noiden pienten osien leikkaaminen tuntui todella työläältä ja päätinkin, että seuraavan kokeilun teen eri materiaalista. Mitä se sitten on, jää vielä nähtäväksi.
Ruukussa on tietysti oikeaoppisesti kaarnaa juurten tukena :) On siellä kyllä liimaakin ja savea, joita oikealle orkidealle ei passaa laittaa. Mutta näin minimaailmassa voi vähän käyttää mielikuvitustakin - kuten kukkien väristä voi päätellä. Ajatus oli kyllä ihan toisenlaisesta punaisesta, mutta värit eivät suostuneet sekoittumaan kuten olisin halunnut. Ainahan punainen on tietysti punainen...

Taas sorruin nukkekotikirppiksellä ostoksille. En kertakaikkiaan voinut vastustaa Teijan tekemää aamiaista: munia ja pekonia paistinpannulla. Niin aidon näköistä, että on ihan käsittämätöntä, miten joku voikin osata. Puuttuu vain tuoksu. Kiitos Teija!
Nälkä tulee kun tätä katsoo.

4 kommenttia:

 1. Hetkinen, hetkinen… ensin esittelet Lillin korsetin ja seuraavaksi on pannulla pekonia ja munia - missä se mies on piilossa? Ken siellä kaapissa luuraa…? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Ken vai :) Mä en tiedä, Lilli on onnistunut pitämään hyvin salaisena ystävänsä, mutta ehkä jonain päivänä onnistun yllättämään.

   Poista
 2. Hieno orkidea :) Oletko suurennuslasilla tiirannut onko terälehtien suojassa piilossa 1:12-kokoisia tuholaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä huomio, pitääkin ottaa syyniin :D En ainakaan tunnusta tehneeni tuholaisia.

   Poista