lauantai 26. toukokuuta 2018

Lisää kukkia

Eilen illalla askarreltiin taas Marikan kanssa ja kukat ovat tähän aikaan vuodesta hyvin pinnalla. Eilinen askartelu on enemmän huonekasvi, sillä Nukkekoti 2/2018 -lehdessä oli Maria Malmströmin tekemä nukkumatin ohje ja sitä piti päästä tuoreeltaan kokeilemaan.

Vaihekuvia ei tullut otettua, mutta voin kertoa sen verran oikaisseeni ohjeesta, että käytin valmiiksi vaaleanvihreää maalarinteippiä (Biltemasta joskus ostettu), joten vain tummanvihreät raidat piti maalata akryylivärillä ja punaisella tussilla sitten punaiset ruodit. Yllä olevassa kuvassa ruukku on lankarullan hylsystä ja luonnonkivestä tehdyllä pöydällä, ainoastaan tuo saviruukku on varsinaisesti ostettu tarkoitukseensa. Tuoli on kahdesta ruukkusalaatin ruukusta tehty Leena Asikaisen ohjeen mukaan.

Marikakin innostui tekemään nukkumatin ja teki hienon kukkapylvään lankarullan hylsystä ja läpinäkyvästä korkista, jotka maalasi valkoiseksi akryylivärillä ja lisäsi patinaa pintaan pastelliliidulla. Tuli hieno!
Teimme kokeeksi kukkia myös kankaisesta koristenauhasta leikkaamalla kukat niistä ja liimaamalla rautalankavarsi paikoilleen. Johonkin asetelmaan oikein sopivia kukkia.


Tänä aamuna kävin napsimassa pihalta muutaman lemmikinoksan ja laitoin kukat maljakkoon. Ne menee nukkekotimittakaavassa ihan täydellisesti.


4 kommenttia:

 1. Voi mahoton miten kauniita kukkia ja kasveja :)

  VastaaPoista
 2. Oli kiva taas askarrella. Pylväästä tosiaan tuli aika hyvä. Tuota patinointia pitää treenata lisää. Tekemäni puutarhatuoli näyttää aika läpikuultavalta, muovin laatu vaihtelee noissa salaatin juurisuojissa. Ehkä suihkumustutan sitä jossain vaiheessa, tulisikohan siitä silloin jopa hieman kestävämpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden tekeminen on vielä helppoa verrattuna siihen, että saa tehtyä vanhan näköistä! Muovilaadut vaihtelevat todella paljon noissa ruukuissa.

   Poista