tiistai 1. toukokuuta 2018

Laukkuja


Tänään tuntui siltä, että jotain pientä pitää askarrella. Etsin Nukkekoti-lehden 5/2015, jossa on Maria Malmströmin tekemä ohje käsilaukkuihin. Oli tarkoitus tehdä kaksi eri mallia, mutta lopulta sainkin aikaan yhden mallin kahtena kappaleena, mutta vähän muunneltuna.
Löysin tarvikkeistani ohutta nahkajäljitelmäkangasta punaisena ja mustana. Kun ohjeessa piti liimata koristekaitale laukkuun, keksin tehdä sen toisen värisenä kuin varsinainen laukku ja minut tuntevat tietävät, kuinka punainen ja musta ovat mulle tuttuja väriyhdistelmiä :) Ensimmäiseen laukkuun leikkasin pahvit turhan ohuesta pahvista, toiseen selvästi paksummasta. Muutenkin tein toisen eli mustapohjaisen laukun vähän ohjeesta poiketen sivujen osalta, sillä päällystin ensin sivupalat kankaalla ja sitten vasta liimasin paikoilleen. Ihan kelvollisia laukkuja tuli näistä.
Jatkanpa tähän muutama tunti myöhemmin, sillä innostuin tekemään vielä toisen mallisen laukun. Se olikin itse asiassa helpompi ja kivempi tehdä ja muistin jopa ottaa vaihekuvia. Ohje siis samasta lehdestä kuin tuo toinenkin laukkumalli.


Ja tässä sitten lopputulos:
Oikein kiva laukku. Ohjeen mukaan tereet ja hihnat piti olla ohutta nahkanauhaa, mutta minulla ei sellaista ollut, joten käytin ostovaatteiden lappujen kiinnitysnauhana ollutta ohutta mustaa nauhaa - materiaalista en ole ihan varma mitä se oikein on. Nahkaa se ei ole. Tähän tarkoitukseen sopii kyllä oikein hyvin.

Vessan ovi sai myös kyltin, joka on kopio meidän vessan kyltistä.
Koska on vappu, oli keittiön pöydällä tarjolla munkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti