maanantai 18. kesäkuuta 2018

Pesukone ja kesämekko


Olin lauantaina askartelemassa Leenan luona ja kolmantena oli mukana Tiina. Meillä oli oikein mukava päivä: minä neuvoin kirjan teossa ja Leenan ohjauksessa tehtiin nukelle kesämekko. Kirjoja tehtiin kahdella eri tavalla eli avattavia kuvakirjoja ja kiinni olevia vanhoja kirjoja. Niistä ei tullut otettua vaihekuvia, mutta niitä löytyy täältä blogista, kun haet kirjanteko-linkistä.

Mekon teko ei ole periaatteessa kovinkaan vaikeaa, mutta ei vaan tule tehtyä. Pienessä mittakaavassa on tärkeää, että muistaa pitää saumanvarat samansuuruisina, n. 3 mm levyisinä, sillä suhteet menevät äkkiä pyllylleen, jos toisessa paikassa onkin leveämmät saumanvarat ja ompelee silti kaikki samalla tavalla. Tässä on ehkä mulle se suurin haaste, varsinkin käsin ommellessa. Mekosta tuli Liisalle vähän reilun kokoinen, mutta tänä aamuna värkkäämäni vyö auttaa asiaa. Vyö on valmiista nahkanauhasta, johon väänsin rautalangasta "lukon".

Sitten se pesukone. Nellan nukkekodissa oli ollut oksennustauti ja täkki oli pitänyt laittaa pesukoneeseen. Sitä ei ollut entinen pesukone kestänyt, sillä rumpu oli lähtenyt irti liian suuren kuorman takia. Nella pyysi, josko tekisin uuden pesukoneen. No tietenkin lupasin!

Päätin, että tästä pesukoneesta ei ainakaan rumpu irtoa. Se ei yksinkertaisesti pääse irtoamaan, sillä tuen sen niin hyvin paikalleen liimaamalla lisäpalikoita sisään. Tässäpä sitten vaihekuvia pesukonnen teosta, johon tarvikkeina on vanerilevyä, tuikkukynttilän kuori, jonkun nestepakkauksen korkki ja vähän pahvia. Lisänä liimaa, maalia ja vähän pakkeliakin sekä muutama helmi.


Kun teen omaan nukkekotiin pesukoneen, luukun ei tarvitse aueta, mutta lapselle on tärkeää avautuvat luukut, jotta leikki onnistuu paremmin. Nukkekodissa toistetaan helposti kaikkea oikeassa elämässä tapahtuvaa, kuten vaikka oksennustauti :)

8 kommenttia:

 1. Ihania mekkoja ja upea pesukone :)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea tehdä luukku tuollaisesta korkista. Omasta pyykkikoneestani puuttuu luukku. Täytyypä kokeilla tätä ideaa. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Tipahdin tuossa vaiheessa, kun "Nellan nukkekodissa oli ollut oksennustauti"... Voi sitä neitiä :) Pesukoneesta tuli kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaikki oikean elämän tapahtumat tapahtuvat myös nukkekodissa - ainakin melkein kaikki :)

   Poista