torstai 21. kesäkuuta 2018

Ressun koppi

Ryhdyin vihdoin tekemään suunnittelemaani Ressun koppia. Piirsin millimetripaperille suunnitelman, minkä kokoinen ja muotoinen ulkoisesta kopista tulee. Tämä punainen koppi tulee olemaan käynti varsinaiseen Ressun asuntoon, jossa onkin varsin mielenkiintoista. Siitä sitten myöhemmin.

Tein ensin pahvimallin piirustukseni mukaan. Lopulta jouduin muotoilemaan etu- ja takaseinää vähän matalammaksi, kun malli ei näyttänyt hyvältä, vaan koppi oli liian jyrkkä.

Pähkäilin aikani, miten teen varsinaisen laudoituksen koppiin: liimaanko sen pahvin päälle vai teenkö tikuista rungon, johon liimaan "laudat". Päädyin lopulta liimaamaan laudat pahvimallin päälle. Pahvirungon sisällä on nurkissa rakettikepistä pätkäistyt "pilarit". Pintalaudoitus on kavennettua spaattelia. "Laudan" leveydeksi tuli 18 mm, sillä kaikissa kuvissa kopissa on kolme lautaa ja sitä piti noudattaa.
Muovinen Ressu-hahmoni on valepuvussa oleva ensimmäisen maailmansodan lentäjäsankari ja tässä hän poseeraa vielä viimeistelemättömän kopin vieressä.

Tämä kuva on kirjasta Charles M. Schulz: Tenavat : parhaat sarjat 1960-1969 s. 141. (978-951-1-29908-0)

2 kommenttia: